دفتر معاونت اقتصادی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، روز گذشته گفته که کمیته‌ی جمع‌آوری گداها ۲۴ هزار و ۲۷۶ گدا را از مناطق مختلف شهر کابل جمع‌آوری کرده است. در این میان، بیش از ۱۱ هزار زن و بیش از نُه هزار کودک نیز شامل اند.

دفتر معاونت اقتصادی ریاست‌الوزرا، افزوده است که این تکدی‌گران برای دریافت کمک به دفتر جمعیت هلال‌احمر افغانی معرفی می‌شوند.

در همین حال، مروه، یک تن از تکدی‌گران در کابل، می‌گوید که همسرش به مصرف مواد مخدر معتاد است و او تنها نان‌آور خانواده‌اش است. او می‌افزاید که چندین بار از سوی دفتر جمعیت هلال‌احمر افغانی بایومتریک شده؛ اما هنوز کمکی دریافت نکرده است.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

مروه می‌گوید: «چندین بار ما را از روی جاده جمع‌آوری و بایومتریک کرده اند و ما بیش از سه ماه می‌شود که برای کمک انتظار می‌کشیم؛ اما دریافت نکرده‌ایم.»

غلام، یک تن دیگر از تکدی‌گران در کابل، که چهار فرزند دارد و در خانه‌ی کرایی زندگی می‌کند، می‌گوید که با وجود بایومتریک‌شدن از سوی دفتر جمعیت هلال‌احمر افغانی، هنوز کمکی دریافت نکرده است.

او می‌افزاید: «نیروهای امنیتی می‌آیند و ما را از روی جاده جمع‌‌‌ می‌کنند، هلال‌احمر هم بایومتریک می‌کند و می‌گوید که برای شما کمک می‌کنیم؛ اما پس از چند ماه ما هنوز کمکی دریافت نکرده‌ایم و اگر دوباره روی جاده نیاییم، خانواده‎‌های ما تلف می‌شوند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

با این حال، مسئولان دفتر جمعیت هلال‌احمر افغانی، می‌گویند که در میان تکدی‌گران شناسایی‌شده در کابل، ۱۴ هزار شان حرفه‌ای اند و به همین دلیل، به آن‌ها معاش پرداخت نمی‌شود.

عرفان‌الله شرف‌زوی، سخن‌گوی این دفتر، به سلام‌وطندار می‌گوید: «تا کنون ۲۴ هزار تن از روی جاده‌ها جمع‌آوری شده اند و ما به بیش از ۳ هزار تن بیش‌تر از شش میلیون افغانی کمک کرده‌ایم و این روند ادامه دارد.»

گفتنی است که برنامه‌ی جمع‌آوری گداها بیش از شش ماه می‌شود آغاز شده، اما این برنامه‌ نتیجه‌ی قابل توجهی به هم‌راه نداشته است و هنوز هم شمار بسیاری از گداها در شهر کابل، به شکل‌های مختلفی دست نیاز به دیگران دراز می‌کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: