کودکانی که در سطح شهر کابل، برای چند قرص نان تقلا دارند. این کودکان وقتی میبینند که فردی به یکی پول میدهد، گروهی به سمتش میدوند و با سماجت از او پول میخواهند. این کودکان، با این که بارها توسط وزارت امور داخله بایومتریک شده اند و وعدهی دریافت کمک نیز برای شان داده شده است، میگویند که تا کنون کمکی دریافت نکرده اند.
مجیبالرحمان ۱۰ ساله، یکی از این کودکان، میگوید که او با برادر شش سالهاش، چند باری از سوی نیروهای امارت اسلامی برای دریافت کمک بایومتریک شده اند و یک بار هم به دلیل درازکردن دست نیاز به دیگران، به زندانیشدن تهدید شده؛ اما دریافتنکردن کمک باعث شده است که همچنان از دیگران درخواست کمک کند.
او میافزاید: «برایم گفتند که این بار سومت است. گفتند بار دیگر اگر در بیرون دیدیم، زندانیات میکنیم و پدرومادرت هم دیده نمیتوانند. مجبوری است، در خانه نان نداریم، به همین خاطر میآییم تا پول چند نان را پیدا کنیم و روزی ما شود.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
احمدضیا، یکی دیگر از تکدیگران در شهر کابل، میگوید که تا کنون دو بار بایومتریک شده؛ اما کمکی دریافت نکرده است. او میافزاید: «دو دفعه گیرم کردند، دفعهی اول بردند بندی و بایومتریک کردند و دفعهی دوم هم بردند و بایومتریک کردند، بعداً رهایم کردند. هیچ نفهمید که قبلاً هم بایومتریک شدهام، گفتند برای تان زنگ میزنیم و پول میدهیم. هیچ زنگ نزدند.»
با این که ماهها است روند جمعآوری تکدیگران از سوی امارت اسلامی جریان دارد؛ اما هنوز هم تکدیگران بسیاری در سطح شهر کابل به چشم میخورند.
محمدحسین که بیشتر از ۶۰ سال دارد، به دلیل تنگدستی، ناچار شده دست طلب به مردم دراز کند. او میگوید: «از دو ماه زیاد شده است که بایومتریک کرده؛ اما به الله قسم، هیچ کمکی را ندیدهام.»
لیلا که با شوهر معتادش از صبح تا شام، برای یافتن لقمهنانی در کوچههای کابل دست نیاز به دیگران دراز میکنند، میگوید: «بایومتریک کردند و گفتند که بار دوم ببینیم بندی تان میکنیم، اما نه پولی و نه هم موادی برای ما کمک کرده اند، ما مجبور هستیم.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
در همین حال، مسئولان ریاست عمومی جمعیت هلالاحمر افغانی، میگویند که تا کنون، توانسته اند به ۶۴۱ خانوادهی تکدیگر در سطح شهر کابل، کمک کنند و این روند همچنان ادامه دارد.
مغفرالله شهیدزوی، از مسئولان ریاست عمومی جمعیت هلالاحمر افغانی، در رابطه به دریافتنکردن کمک از سوی شماری از تکدیگران، میگوید: «تا کنون یک مشکل داشتیم که برای اینها وثیقه نمیداد. این مشکل هم در همین هفته حل میشود؛ به همهی این گداها کمک نمیشود و شمار زیاد شان، حرفهای استند و ما به اینها کمک نمیکنیم.»
بر اساس آخرین آمار پخششده از سوی دفتر معاونت اقتصادی ریاستالوزرا، ۱۹ هزار و ۷۲ گدا از سطح شهر کابل گردآوری شده که ۱۰ هزار و ۹۰۱ تن آنها زنان و ۱۷۳۷ تن آنها مردان اند.