پس از سقوط جمهوری و رویکارآمدن امارت اسلامی در کشور، نظام بانکی دچار محدودیتها شد و با گذشت بیش از یک سال، هنوز هم این محدودیتها پابرجاست.
با این وضع، شماری از باشندگان کندز میگویند که به دلیل محدودیت در بانکهای خصوصی برای ارائهی خدمات پولی، به صرافیها مراجعه میکنند.
الیاساحمد، باشندهی کندز، میگوید: «کسانی که در بانک پول دارند، پول خود را گرفته نمیتوانند. دادوستد و تجارت با مشکل مواجه شده است و به دلیل عدم خدمات درست بانکی، بیشتر مردم مجبور هستند دادوستد و حوالهجات خود را از طریق صرافیها انجام بدهند. ما امیدواریم که حکومت سرپرست به این موضوع توجه و سیستم بانکی را فعال کند تا مردم دادوستد و کاروبار خود را از طریق بانکها انجام بدهند.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در همین حال، صرافان در کندز، میگویند که خلای خدمات بانکهای خصوصی در این ولایت را، تا اندازهای توانسته اند به مردم پر کنند. آنان میافزایند که با حاکمیت امارت اسلامی، کاروبار شان بهتر شده است.
علی ترکمن، صراف در کندز، میگوید: «بیشترین مشتریان ما کسبهکاران هستند، کسانی که پیشهی آزاد دارند؛ مثل دکانداران و تانکهای تیل هستند. در تحولات اخیر، بانکها کلاً اجراأت را بند کرده بودند. چرخش نقدینگی را به شکل درست همین صرافان بودند که به چرخش آوردند. از این که تعداد صرافها زیاد است، هر صراف با توان خود توانست مشکلات مردم را حل کند.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
از سویی هم، محمدپرویز زازی، کارمند یکی از بانکهای خصوصی در کندز، میگوید که پس از تحولات پسین در کشور، بانکهای خصوصی با قطع زنجیرهی پولی روبهرو شد و این سبب وضع محدودیتها در ارائهی خدمات بانکی به مردم شد.
خواستیم دیدگاه مسئولان بانک مرکزی افغانستان را نیز در این باره داشته باشیم؛ اما با تلاشهای پیهم موفق نشدیم.
گفتنی است که مشتریان بانکهای خصوصی، با گذشت بیش از یک سال هنوز هم نمیتوانند پولهای شان را به گونهی کامل، از بانکها برداشت کنند.