یک بنیاد خیریه که به ۱۴۵ جوان بیبضاعت مهارتهای کمپیوتر را به گونهی رایگان آموزش داده بود، در مراسمی روز گذشته فراغت آنان را جشن گرفت.
مسئولان بنیاد خیریه و آموزشگاه «جاوید ابراهیمی»، انگیزه و هدف از برگزاری چنین برنامهها را، همیاری با جوانان بیبضاعت و ارائهی آموزشهای فنی برای آنان عنوان میکنند.
جاوید ابراهیمی، مسئول این بنیاد خیریه، میگوید که آنان تصمیم دارند در آیندهی نزدیک برنامههای علوم دینی و عصری را برای دختران نیز راهاندازی کنند.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
او میافزاید: «ما زمانی که کورس را ساختیم، برای ۳۰۰۰ نفر تصمیم داشتیم خدمات رایگان ارائه بدهیم. امروز دور اول را فارغ کردیم، نه تنها در این ولایت، بل در چندین ولایت این تصمیم را داریم. میخواهیم برای اینها آموزش بدهیم تا هیچ کسی نگرانی از این نداشته باشد که پول ندارند و از درس محروم شدند.»
در همین حال، جوانانی که از این آموزشگاه فارغ شده اند، از نبود زمینهی کار ابراز نگرانی میکنند و از مسئولان میخواهند که برای آنان زمینهی کار را فراهم کنند.
نصیراحمد احمدزی، از دانشآموزان این بنیاد خیریه که با گذراندن یک دورهی چهارماهه اکنون فارغ شده است، میگوید که نبود زمینهی کار مهارتکشی است.
به گفتهی او، زمینهی کار در نهادهای دولتی و غیردولتی بسیار محدود است و حکومت باید به این مسئله توجه کند.
نصیراحمد میافزاید: «چهار ماه در این جا درس خواندم. در بخش پروگرامهای عالی و ابتدایی در این جا درس خواندیم، بخشهای دیتابیس. صدای ما بالای مؤسسهها و دولت است که برای جوانان زمینهی کار را فراهم کنند. زمینههای کاری در سکتور دولتی و سکتور خصوصی بسیار محدود است.»
طارق، دیگر دانشآموز این بنیاد خیریه، نیز میگوید که مدرکهای زیادی به دست آورده؛ اما تا کنون زمینهی کار برایش فراهم نشده و او نتوانسته است از مهارتهای خود استفاده کند.
او میافزاید: «نگرانی زیاد داریم. زیاد سندها دارم، در بین سندها میمانم. امیدی برای کار پیداشدن نیست و میخواهم در سطح بینالمللی کار کنم، برایم زمینهی کار پیدا شود.»
از سوی دیگر، آگاهان مسائل اجتماعی، با استقبال از برگزاری چنین برنامهها، میگویند که به جای کمکهای نقدی و مالی، باید به گونهی بنیادی و از راه علم به جوانان کمک کرد.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
جمشید رسا، پزشک و جامعهشناس، میگوید که کمکهای مالی و نقدی، افراد جامعه را تنبل و متکدی بار میآورد.
او میافزاید: «ناندادن این ملت را اصلاح و مشکل شان را برطرف نمیکند. ما هر کاری میکنیم، باید نتیجهی آن را دقت کنیم. باید تلاش شود از راه علم پیداکردن نان برای یکدیگر یاد بدهیم، مانند این نهاد.»
افزون بر این، مسئولان این نهاد خیریه، میگویند که در کنار آموزش مهارتهای کمپیوتر، به ۱۰۰ زن نیز زمینهی کار را فراهم کرده اند. به گفتهی آنان، قرار است برنامههای آموزشی این نهاد در سطح ولایتها نیز گسترش یابد.