مسئولان ادارهی ملی حفاظت محیط زیست، امروز (چهارشنبه، ۱۶ جوزا/۵ جون) در نشستی از ۵ جون، روز جهانی محیط زیست با شعار «زمین ما، آیندهی ما» گرامیداشت کردند.
حافظ عزیزالرحمان، سرپرست ادارهی ملی حفاظت محیط زیست، خشکسالی، سرازیرشدن سیلابها و آلودگی محیط زیست را، از پیامدهای عمدهی تغییرهای آبوهوایی میداند و میگوید که در نتیجهی تغییرهای آبوهوایی در افغانستان، ۵۰ درصد جنگلات کشور از بین رفته است.
او میافزاید: «در اثر تغییرهای آبوهوایی در کشور ۴۰ درصد زمینها تخریب شده و ۵۰ درصد جنگلات کشور از بین رفته؛ اما در اثر سعی و تلاش این اداره، ۲.۸ درصد جنگلات افزایش یافته است.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
مسئولان ادارهی ملی حفاظت محیط زیست، بازنگری قانون محیط زیست، تدوین پالیسیهای محیط زیست، ایجاد برنامهی استراتژیک پنجساله، ایجاد برنامهی کاهش درجهی هوا و تطبیق برنامهها برای حفاظت از محیط زیست را، از دستآوردهای این اداره عنوان میکنند.
در همین حال، عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاستالوزرای امارت اسلامی، از نهادهای بینالمللی میخواهد که امارت اسلامی را در نشستهای مهم تغییرهای آبوهوایی که در دیگر کشورها برگزار میشود، نیز دعوت کنند.
او میگوید: «کشورها باید با افغانستان همکاری داشته باشند و ما میخواهیم در نشستهای مهم تغییرات آبوهوایی که در کشورهای دیگر برگزار میشود، امارت اسلامی نیز در آن دعوت شود.»
با این حال، مسئولان وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، سرازیرشدن سیلابهای پسین را، یکی از عاملهای تغییرهای آبوهوایی در افغانستان میدانند و میگویند که در نتیجهی سرازیرشدن سیل از ۲۰ ثور تا کنون در ۱۴ ولایت، ۲۹۴ تن جان باخته و ۲۶۶ تن دیگر زخمی شده اند.
عبدالرحمان زاهد، سرپرست وزارت دولت در امور رسیدگی به حواث، میگوید که در نتیجهی این سیلابها، بیش از ۱۴ هزار خانه به گونهی کلی و قسمی ویران و ۶۰۰۶ رأس مواشی تلف شده است.
همین گونه، مسئولان برنامهی توسعهای سازمان ملل متحد (UNDP) در افغانستان، میگویند که سازمان ملل متحد برای مبارزه با تغییرهای آبوهوایی در افغانستان، روی زیرساختهای این کشور سرمایهگذاری میکند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
استفان رودریگز، نمایندهی برنامهی توسعهای سازمان ملل متحد در افغانستان، میگوید که آنها میکوشند نمایندگانی از امارت اسلامی در بیستونهمین نشست تغییرهای آبوهوایی سازمان ملل متحد یا «کاپ ۲۹» دعوت شوند.
او میافزاید: «برای مبارزه با تغییرهای آبوهوایی در افغانستان، روی زیرساختها سرمایهگذاری میکنیم و همچنان ما میکوشیم که نمایندگان امارت اسلامی در نشست کاپ دیگر دعوت شوند.»
گفتنی است که افغانستان به دلیل بهرسمیتشناختهنشدن امارت اسلامی، از اشتراک در نشستهای تغییرهای آبوهوایی جهان محروم شده و کار ۳۲ پروژهی جامعهی جهانی در بخش محیط زیست در افغانستان نیز به حالت تعلیق درآمده است.