یک بانوی کارآفرین در فاریاب، با ایجاد یک کارگاه صنایع دستی با هزینهی شخصیاش به ۱۰۱ دختر و زن بیسرپرست در این ولایت، زمینهی کار را فراهم کرده است.
آزاده هاشمی، مسئول کارگاه صنایع دستی «سوده» در شهر میمنه، مرکز فاریاب، میگوید که این کارگاه را به هدف پشتیبانی از زنان ایجاد کرده است. به گفتهی او، در کارگاه سوده، دختران و زنانی که از آموزش و تحصیل و کار باز مانده و تنها نانآوران خانوادههای شان اند، کار میکنند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
آزاده هاشمی، میافزاید: «در این جا ۲۰ نفر در بخش چرمهدوزی، ۴۰ نفر در بخش مهرهدوزی، ۱۵ نفر در بخش ادرمدوزی، ۱۵ نفر در بخش خیاطی کار میکنند و یازده دختر هم کارآموز است که خیاطی را رایگان یاد میگیرند. هدف اساسی من ایجاد فرصتهای کار برای زنان و حمایت از آنها است.»
او، از مسئولان حکومت سرپرست و بازرگانان میخواهد که به منظور پیشرفت زنان در بخش ساختههای دستی، از آنها پشتیبانی کنند.
در همین حال، شماری از بانوانی که در کارگاه صنایع دستی سوده سرگرم کار اند، با ابراز خرسندی میگویند که با کار در این کارگاه، وضعیت اقتصادی شان بهبود یافته است.
نرگس سادات که یک سال میشود در بخش خیاطی کارگاه سوده کار میکند، میگوید: «شرایط افغانستان از لحاظ درسی بسیار ضعیف است. واقعاً بعضی وقتها بسیار ناامید میشوم؛ به خاطری که نه پوهنتون است و نه کورس. آیندهی ما هیچ مشخص نیست. خیلی خرسندم که در این جا فرصت کار را برای ما مساعد ساخته اند.»
سدیه که او نیز یک سال میشود در بخش خیاطی این کارگاه صنایع دستی سرگرم کار است، میگوید با درآمدی که به دست میآورد، هزینههای زندگی و آموزش کودکانش را تأمین میکند. «نانآور خانوادهی خود هستم. برای بچههای خود کتابچه و قلم میخرم و به روزگار مصرف میکنم.»
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
خواستیم در این گزارش دیدگاه مسئولان اتاق تجارت و صنایع فاریاب را در بارهی برنامههای پشتیبانی این اتاق از کارگاه صنایع دستی زنان داشته باشیم؛ اما با تلاشهای مکرر، موفق نشدیم.
پس از زدودن زنان از محیطهای کاری و آموزشی-تحصیلی در دو سال پسین، شماری از زنان و دختران در ولایتهای مختلف، کوشیده اند با ایجاد کارگاههای خیاطی، صنایع دستی و رستورانت، برای رفتن به پیش ادامه بدهند.