محمداشرف حقشناس، سخنگوی وزارت فواید عامه، میگوید که افغانستان در تلاش گسترش دادوستد بازرگانی با کشورها به ویژه کشورهای همسایه از طریق خطآهن است.
حقشناس، میافزاید که افغانستان در هفت ماه نخست سال روان خورشیدی دو میلیون و ۳۰۰ هزار متریک تُن کالا را از طریق خطآهن مبادله کرده است. «اکنون از طریق بندرهای حیرتان، آقینه، تورغندی و خواف- هرات به گونهی مستقیم با اوزبیکستان، ترکمنستان و ایران تجارت داریم؛ در هفت ماه گذشته دو میلیون و ۳۰۰ هزار متریک تُن کالا از طریق این بندرها تجارت داشتهایم.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
به گفتهی حقشناس، افغانستان در این مدت ۸۲ هزار متریک تُن کالا از مسیرهای ریلی به کشورها صادر کرده است.
سخنگوی وزارت فواید عامه، میافزاید که هیئتی از این وزارت که روز گذشته -شنبه، ۲۶ عقرب- به ایران رفته نیز با مقامهای وزارت فواید عامهی این کشور در بارهی افزایش دادستدد بازرگانی از طریق خطآهن خواف-هرات و تقویت همکاریهای ریلی گفتوگو خواهد کرد. «این هیئت با مسئول ادارهی خطآهن ایران و سایر نهادهای این کشور در بارهی افزایش انتقالات از طریق خطآهن خواف-هرات و تقویت همکاریهای دوجانبه دیدار و گفتوگو خواهد کرد.»
با این همه، شماری از کارشناسان اقتصادی، میگوید که افزایش دادوستد بازرگانی از طریق خطوط آهن میتواند به پیشرفت اقتصادی افغانستان و گسترش روابط بازرگانی با کشورها بینجامد.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
ظهور مدبر، آگاه اقتصادی، میگوید: «به هر اندازهای که خطوط آهن افغانستان گسترش یابد، به سود اقتصاد ما است؛ افغانستان ظرفیت دارد که ۳۴۰۰ کیلومتر خط و آهن باید داشته باشد؛ دیگر کشورهای آسیای میانه نیز میتواند از خطوط اهن افغانستان استفاده و حق ترانزیت به افغانستان پرداخت کنند که این به نفع افغانستان است.»
خطآهن خواف-هرات دارای چهار فاز است؛ دو فاز این خط که در خاک ایران است کار ساخت آن تکمیل شده؛ اما کار ساخت دو فاز دیگر آن در خاک افغانستان تکمیل نشده و کار روی آن جریان دارد.