حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی، میگوید که امارات متحدهی عربی، اعتمادنامهی بدرالدین حقانی را به عنوان سفیر افغانستان در آن کشور پذیرفته است. فطرت، میافزاید که قزاقستان نیز محمدالرحمان رحمانی را، به عنوان کاردار سفارت افغانستان در آستانه، پایتخت این کشور، پذیرفته است.
معاون سخنگوی امارت اسلامی، در این باره تصریح میکند: «امارات متحدهی عربی طی مراسم خاصی اعتمادنامهی آقای بدرالدین حقانی را پذیرفت. وزارت امور خارجهی قزاقستان نیز اعلام کرد که محمدالرحمان رحمانی، دیپلمات امارت اسلامی را در سفارتخانهی افغانستان به حیث شارژدافر قبول کرده است. این هر دو در میدان سیاست پیشرفت چشمگیر و نمایانگر دیپلماسی کامیاب در سطح کشورهای همسایه و جهان است.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
عزیز استانکزی، آگاه مسائل سیاسی، پذیرش دو دیپلمات افغانستان از سوی قزاقستان و امارات متحدهی عربی را، دستآوردی برای افغانستان و تلاشی در عرصهی گسترش سیاست خارجی با جامعهی جهانی عنوان میکند.
او میگوید: «پذیرش دو نمایندهی سیاسی وزارت امور خارجهی افغانستان یکی در امارات متحدهی عربی و دیگری در قزاقستان، هم از دستآوردها و تلاشهای خستگیناپذیر وزارت خارجهی افغانستان میباشد. تا کنون بیش از ۴۰ کشور با حکومت فعلی افغانستان یا امارت اسلامی روابطی را ایجاد کرده اند که هم در در افغانستان نمایندگی از آنها وجود دارد و هم در خود نمایندگیهای حکومت افغانستان موجود است و فعالیتهای خود را آن جا میکنند.»
محمدباقر محسنی، دیگر آگاه مسائل سیاسی اما میگوید که رقابت دیرینه میان قطر و امارات متحدهی عربی، سبب شده است که این کشور با افغانستان روابط سیاسی برقرار کند. به باور او، برقراری روابط سیاسی امارت اسلامی با امارات متحدهی عربی، به سود افغانستان است.
محسنی، میافزاید: «رقابتهایی که بین امارات متحدهی عربی و همچنان قطر وجود دارد، امارات متحده را وادار میکند که در سیاستهای افغانستان نقش اساسی داشته باشد و کانالهایی را در داخل افغانستان ایجاد کند تا بتواند از طریق آن کانالها سیاستهایی را که در عرصهی بینالملل و در افغانستان دارد، با توجه به رقابتی که با قطر دارد، نقش اساسی و محوری بازی کند.»
اجمل زرمتی، یکی دیگر از آگاهان مسائل سیاسی، میگوید که قزاقستان و امارات متحدهی عربی به خاطر مسائل امنیتی و سیاسی با افغانستان ارتباط برقرار میکنند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
او میافزاید: «قزاقستان میخواهد که رابطهی خود را با افغانستان داشته باشد. تأکید بیشتر قزاقستان و امارات متحدهی عربی به مسائل اقتصادی و امنیتی است. پذیرفتهشدن سفیر یا دیپلمات امارت اسلامی به معنای بهرسمیتشناسی کامل امارت اسلامی نیست؛ به خاطری که میخواهند صرف تا یک حدی روابط خود را با امارت اسلامی حفظ کنند.»
در حالی که حاکمیت دوبارهی امارت اسلامی در افغانستان وارد چهارمین سالش شده، تا کنون هیچ کشوری این حکومت را به رسمیت نشناخته؛ اما پیش از این امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه گفته است که افغانستان با ۳۸ کشور روابط سیاسی دارد.