مسئولان در وزارت امور خارجه‌ی ایران، با خبردادن از واگذاری سفارت افغانستان در تهران به امارت اسلامی در هفته‌ی آینده، گفته اند که تغییری در وضعیت حقوقی سفارت پیش نخواهد آمد.

ناصر کنعانی، سخن‌گوی وزارت امور خارجه‌ی ایران، در پاسخ به پرسش روزنامه‌نگاران گفته است که واگذاری سفارت افغانستان در تهران به دیپلمات امارت اسلامی، به معنای تغییر وضعیت حقوقی این سفارت نیست.

آقای کنعانی، گفته است: «پایان مأموریت یک دیپلمات و سپردن سرپرستی امور سفارت به دیپلمات دیگر از همان مجموعه‌ی سفارت به معنای تغییر در وضعیت حقوقی آن سفارت نیست. هیچ تغییری در موضع‌های جمهوری اسلامی ایران در چه‌گونگی تعامل با حکومت سرپرست افغانستان به وجود نیامده است.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

در همین حال، ویس ناصری، آگاه روابط بین‌الملل، می‌گوید که واگذاری سفارت افغانستان از سوی تهران به امارت اسلامی، هیچ تغییری در مشروعیت‌بخشی آن در جهان را به هم‌راه ندارد.

او می‌افزاید: «در چین، روسیه و پاکستان سفارت‌‌خانه‌ها را به این‌ها سپردند؛ ولی چه فایده برای امارت اسلامی که در یک سال گذشته، هیچ کشوری در منطقه و جهان به‌ شمول چین، روسیه، هند، پاکستان و ایران، امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته اند. امروز هم سفارت در تهران به امارت اسلامی سپرده می‌شود. این‌ها به شکل دیفکتو باهم ارتباط دارند که به طور رسمی هیچ تأثیری ندارد و تهران هیچ آمادگی‌ای برای شناخت امارت اسلامی ندارد.»

از سوی دیگر، محمود اضطرابی، استاد روابط بین‌الملل، می‌گوید که واگذاری سفارت افغانستان به امارت اسلامی از سوی ایران، تلاشی برای فراهم‌کردن زمینه‌ی به‌رسمیت‌شناختن امارت اسلامی ا‌ست.

او می‌افزاید: «دشمنان امریکا که چین، روسیه و ایران باشد، این‌ها کم‌کم همان موضع‌گیری‌های خاص خود را برای تشکیل چندقطبی‌شدن سیاست در جهان به پیش می‌روند. از دیدگاه من، به این نتیجه رسیده اند که چین، روسیه و ایران آهسته‌آهسته زمینه را برای به‌رسمیت‌شناسی امارت اسلامی در افغانستان فراهم می‌کنند.»

پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی، چین، روسیه و پاکستان، سفارت‌ افغانستان در این کشورها را به نمایندگان امارت اسلامی واگذار کرده اند و اکنون ایران نیز، سفارت افغانستان در این کشور را به دیپلمات‌های موظف از سوی امارت اسلامی واگذار می‌کند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

گفتنی است که شماری دیگر از کشورهای منطقه نیز، به نحوی با امارت اسلامی هم‌کاری سیاسی-کنسولی دارند.

عزیزاحمد ذکی، مأمور موظف وزارت امور خارجه‌ی افغانستان در اوزبیکستان، می‌گوید: «در سفارت همان سفیر سابقه‌ی ماست که در زمان جمهوری تعیین شده بود، تا کنون هم در تاشکند است و با امارت اسلامی هم‌ کار می‌کند. کنسول‌گری افغانستان در ترمذ نیز نرمال کار می‌کند و نماینده‌ی امارت اسلامی در این‌ جا حضور دارد.»

این در حالی است که به دلیل به‌رسمیت‌شناخته‌نشدن امارت اسلامی، بیش‌تر کشورهای جهان، سفارت افغانستان در این کشورها را به نماینده‌ی امارت اسلامی تسلیم نداده اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: