حساب کاربری تویتر ارگ، در رشتهتویتی از دیدار عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاستالوزرای امارت اسلامی با روزا اوتونبایوا، نمایندهی ویژهی دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان و رییس دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) و هیئت همراهش، خبر داده است. این دیدار روز گذشته انجام شده است و در آن خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، انس حقانی، عضو ارشد امارت اسلامی و شماری از اعضای کمیسیون سیاسی امارت اسلامی، حضور داشته اند.
ارگ نوشته که در این دیدار، روزا اوتونبایوا «ماه مبارک رمضان» را تبریک گفته و افزوده است که کمکهای بشری سازمان ملل متحد به افغانستان ادامه مییابد. نمایندهی ویژهی دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان، همچنان در این دیدار با تأکید بر حل مشکلات افغانستان از راه گفتوگو و تفاهم، گفته است که سازمان ملل متحد در این زمینه تلاش خواهد کرد.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
در همین حال، عبدالکبیر از کمکهای بشری سازمان ملل متحد به افغانها، سپاسگزاری کرده و گفته است که کمکهای بشری، نباید با موضوعهای سیاسی مرتبط ساخته شود. او افزوده است: «افغانستان عضو فعال ملل متحد است و امید میرود که منحیث کشور فعال جامعهی بینالمللی بماند. امارت اسلامی خواستار تعامل فعال با جامعهی بینالمللی است، اما ملل متحد باید محدودیتها و تحریمها بر امارت اسلامی و مقامهای آن را رفع کند؛ زیرا این کار جلو تفاهم را گرفته و در این خصوص تلاش یوناما مهم است.»
معاون سیاسی ریاستالوزرای امارت اسلامی، تأکید کرده که امارت اسلامی تمام شرایط را تکمیل کرده است و باید به رسمیت شناخته شود. او اطمینان داده است که افغانستان در امور داخلی هیچ کشوری مداخله نمیکند و به کسی اجازهی مداخله در امور افغانستان را هم نمیدهد.
عبدالکبیر همچنان گفته است که خاک افغانستان برضد هیچ کسی استفاده نخواهد شد. او تأکید کرده که امارت اسلامی باورمند به گفتوگو است، «مخالفین سیاسی را عفو کرده، زمینهی برگشت شخصیتهای افغان را فراهم کرده و تا اکنون این پروسه به خوبی به پیش میرود.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
معاون سیاسی ریاستالوزرا، افزوده است که امارت اسلامی به نظام همهشمول باور دارد و میخواهد تعیینات را بر اساس تخصص انجام دهد. او در اخیر صحبتهایش گفته که داعش یک خطر جهانی است؛ اما امارت اسلامی ریشههای آن را در افغانستان خشکانیده است.
گفتنی است که بیش از یک سالونیم از رویکارآمدن دوبارهی امارت اسلامی در افغانستان میگذرد؛ اما هنوز هیچ کشوری این حکومت را به رسمیت نشناخته است.