اوضاع وخیم حقوق بشر و حقوق زنان و دختران در افغانستان، محور اصلی پنجاه‌ویکمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد است. ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه‌‌ی سازمان ملل متحد برای وضعیت حقوق بشر افغانستان، در گزارشی گفته است که شهروندان افغانستان در بحران حقوق بشر گرفتار شده اند.

به باور آقای بنت، عقب‌گرد زنان و دختران در زمینه‌ی حقوق بشر، انتقام‌گیری امارت اسلامی از منتقدان و سرکوب آزادی بیان، از جمله موارد جدی نقض حقوق بشر در افغانستان است. گزارش‌گر ویژه‌‌ی سازمان ملل متحد برای وضعیت حقوق بشر افغانستان، خواستار تغییرات اساسی برای رسیدگی به وضعیت بحران حقوق بشر در افغانستان نیز شده است.

در گزارش آمده است: «افغان‌ها در بحران حقوق بشری گرفتار شده‌ اند که به نظر می‌رسد جهان در مقابله با آن ناتوان است. همه افغان‌ها پس از آمدن امارت اسلامی، دوران پرتلاطمی را سپری می‌کنند؛ اما من به شدت نگران عقب‌گرد خیره‌کننده‌ی زنان و دختران از حقوق بشری، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هستم.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

توماس نیکلسون، نماینده‌ی ویژه‌ی اتحادیه‌ی اروپا برای افغانستان، در نشست شورای عالی حقوق بشر هم‌چنان وضعیت حقوق بشر زنان و دختران را وخیم می‌خواند و می‌گوید که اتحادیه‌ی اروپا متعهد به مشارکت کامل زنان و دختران در تمام عرصه‌های زندگی در افغانستان است.

نماینده‌ی ویژه‌ی اتحادیه‌ی اروپا برای افغانستان، می‌افزاید که افراد متعلق به اقلیت‌های قومی، مذهبی، گروه‌های مدافع حقوق بشر و خبرنگاران، از قتل، شکنجه و بازداشت‌های خودسرانه رنج می‌برند.

او می‌گوید: «وضعیت حقوق زنان و دختران در افغانستان هم‌چنان رو به وخامت است. اتحادیه‌ی اروپا به تعهد خود به مشارکت کامل و معنادار همه زنان و دختران در تمام عرصه‌های زندگی در افغانستان تأکید و از همه اشکال خشونت در برابر زنان محافظت می‌کند.»

در همین حال، محبوبه سراج، یکی از فعالان حقوق زنان در افغانستان، با انتقاد تند از امارت اسلامی و جامعه‌ی جهانی، می‌گوید که آنان بارها صدای زنان افغانستان را به جهانیان رسانده اند؛ اما هیچ پاسخ مثبتی به آنان داده نشده است.

بانو سراج می‌افزاید که زنان افغانستان در حال از بین رفتن اند. «زنان به کلی از افغانستان حذف شده اند و امید است که مسئولان احساس حذف‌شدن را درک کنند. از این که صدای زنان را به جهانیان رسانده‌ام، خسته شده‌ام. چند بار دیگر به جهان فریاد بزنم که به ما توجه کنید که ما می‌میریم.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

از سویی هم، ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی، در واکنش به گزارش ریچارد بنت، می‌‌گوید که گزارش این سازمان مغرضانه و دور از واقعیت است.

ذبیح‌الله مجاهد گزارش ریچارد بنت را مغرضانه و دور از واقعیت خواند

او می‌افزاید که ریچارد بنت به عوض پرداختن به پیش‌رفت‌های یک سال پسین امارت اسلامی به چند مورد مشخص به اساس برداشت غلط تمرکز کرده است. به گفته‌ی مجاهد، هیچ تهدید به زندگی زنان در افغانستان وجود ندارد.

این در حالی‌ست که پس از حاکمیت مجدد امارت اسلامی در افغانستان، بارها موضوع حقوق زنان و دختران در نشست‌های جهانی مورد بحث قرار گرفته و این نشست‌ها تا کنون برای زنان افغانستان نتیجه‌بخش واقع نشده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: