کلایف ستفورد سمیت، وکیلمدافع عافیه صدیقی، دانشمند زن پاکستانی که به خاطر جمعآوری مدارک برای اثبات بیگناهی او به افغانستان آمده است، روز پنجشنبه، ۱۳ ثور، به سلاموطندار میگوید که او در زندان مورد خشونت و شکنجه قرار گرفته است.
او میافزاید: «سه هفته پیش با او ملاقات کردم و دو هفته بعد هم در زندان با او ملاقات دارم. عافیه یگانه زندانی است که ۱۴ سال است در سلول انفرادی نگهداری میشود و در حالت بدی قرار دارد. حالت بد او به دلیل شکنجهها و آزارواذیتی که او شده است، میباشد.»
وکیلمدافع عافیه صدیقی، میگوید که هماکنون تلاش دارد شواهدی را برای اثبات بیگناهی او در افغانستان جمعآوری کند و پس از آن با مقامهای امریکایی میبیند تا آنها را وادار کند که جو بایدن، رییسجمهور امریکا، در پروندهی عافیه صدیقی همکاری کند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
او تأکید میکند که از دولت امریکا میخواهد به عافیه صدیقی خدمات اولیهی زندگی را فراهم و نیز او را با شکیل افریدی، تبادله کند. «ما میتوانیم عافیه صدیقی را با شکیل افریدی تبادله کنیم و نیز ما از امریکا میخواهیم که با عافیه صدیقی برخورد مناسب داشته باشد و او اجازهی نمازخواندن را داشته باشد و به پزشک هم دسترسی داشته باشد و در برخی موارد، مشکلات خود را با رسانهها شریک کند.»
عافیه صدیقی در پاکستان تولد شده است. او در ۱۹۹۰ به ایالات متحدهی امریکا مهاجرت کرد. عافیه در امریکا در رشتهی علوم اعصابشناختی تحصیل کرد و در ۲۰۰۱ از دانشگاه براندیس مدرک دکترای خود را به دست آورد.
در مارچ ۲۰۰۳، عافیه در فهرست بازجوییهای افبیآی قرار گرفت و به گفتهی وکیلمدافعش، از پاکستان توسط امریکا ربوده و به زندان بگرام منتقل شد.
به گفتهی وکیلمدافع عافیه، او در ۲۰۰۸ از زندان بگرام رها و برای پیداکردن دو کودک خردسالش به غزنی رفت و در آن جا از سوی نیروهای امنیتی دوره جمهوری برای بازجویی بازداشت و پس از آن دوباره توسط امریکا بازداشت و به زندان گوانتانامو منتقل شد.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
عافیه صدیقی در ۲۰۱۰ پس از ۱۴ روز دادگاه توسط یک قاضی فدرال نیویورک به ۸۶ سال زندان محکوم شد.
هیئت منصفه او را به خاطر تلاش برای قتل شهروندان و کارمندان دولت امریکا و همچنان حمله به افسران و کارمندان امریکایی، مجرم تشخیص داده بود.
گفتنی است که پیش از این، امریکا اعلام کرده بود که عافیه صدیقی، دانشمند زن پاکستانی، در زندانهای امریکا مورد خشونت و شکنجه قرار نگرفته است.