سمینار یکروزه با محوریت جایگاه مولانا جلالالدین محمد بلخی در عرصهی ادب و فرهنگ اسلامی، روز چهارشنبه، ۷ سنبله، در کابل برگزار شد. این سمینار توسط اکادمی علوم افغانستان با حضور مقامهای امارت اسلامی، پژوهشگران، استادان دانشگاهها و شماری از چهرههای فرهنگی کشور، برگزار شد.
برهانالدین نظامی، عضو اکادمی علوم افغانستان، در این سمینار میگوید که افغانستان میراثدار مولانا جلالالدین محمد بلخی است و این برنامه به منظور آشنایی بیشتر نسل جوان با ابعاد مختلف شخصیتی او برگزار شده است.
او میافزاید: «ما این سمینار را برگزار کردیم تا نسل جوان افغانستان و مردم کشور در شرایط کنونی با شخصیتهای بزرگی مانند مولانا آشنا شوند؛ از تعالی فرهنگ و عرفان بهرهمند شوند و به جهانیان نشان دهیم که افغانستان میراثدار مولانا است و مردم کشور از این میراث آگاهی بیشتری پیدا کنند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در همین حال، مسئولان وزارت ارشاد، حج و اوقاف، نیز مولانا جلالالدین محمد بلخی را یکی از افتخارهای افغانستان میدانند و میگویند که او در بخشهای مختلف آثار بسیاری دارد که یکی از مهمترین آنها «مثنوی معنوی» است.
نورمحمد ثاقب، سرپرست وزارت ارشاد، حج و اوقاف، میگوید که «مثنوی معنوی» ترجمهی قرآن به نظم است و اثرات آن تا روز قیامت جاویدان خواهد ماند.
او میافزاید: «مولانا جلالالدین محمد بلخی افتخار افغانستان است و او در بخشهای مختلف آثار زیادی دارد و یکی از آن مثنوی معنوی است و این کتاب ترجمهی قرآن به نظم است و اثرات آن تا روز قیامت باقی میماند.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
همین گونه، قدرتالله جمال، معین مالی و اداری وزارت اطلاعات و فرهنگ، میگوید که مولانا جلالالدین محمد بلخی در آثارش ارزشهای اسلامی و انسانی، تجربههای معنوی و خزانهای از حکمت را برای مردم به تصویر کشیده است.
او میافزاید: «مولانا جلالالدین محمد بلخی در آثار خود ارزشهای اسلامی و انسانی، تجربههای معنوی و خزانهای از حکمت را برای مردم به میراث مانده و مولانا در بخش فرهنگ دستآوردهای زیادی داشته و آثارش به دلیل ارزشمندبودن به زبانهای مختلف جهان ترجمه شده است.»
در این سمینار ۳۲ مقاله در بارهی مولانا جلالالدین محمد بلخی از سوی اکادمی علوم افغانستان تهیه و ارائه شده است. گفتنی است که پیش از این نیز برنامههایی در بارهی ابعاد شخصیت مولانا جلالالدین محمد بلخی در کابل و دیگر ولایتها برگزار شده است.