شماری از باشندگان کابل که برای خرید مواد خوراکی به بازارها آمده اند، میگویند که بهای مواد اولیه در مقایسه با گذشته افزایش یافته است.
آنان، میافزایند که دکانداران به بهانهی رمضان بهای مواد خوراکی به ویژه لبنیات و ترکاری را افزایش داده اند.
رحیمالله، باشندهی تهیهی مسکن کابل، میگوید که به دشواری میتواند نیازهای نخستین زندگیاش را تأمین کند. او میافزاید: «قیمتی به اوج رسیده است؛ در رمضان نرخ مواد زیاد شده؛ ۴۰۰ افغانی داشتم، یک بوتل مربا، نمک و نیم کیلو گوشت خریدم دیگر چیزی توانم نشد.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
لالاجان، دیگر باشندهی کابل، میگوید که حکومت باید بهای مواد خوراکی را کنترل کند. «باید بهای مواد خوراکی در رمضان ارزان شود؛ به دلیل بلندرفتن قیمتها مجبور شدهام که کچالوهای خرد را بخرم؛ چون کلانش زیاد قیمت است.»
شماری از دکانداران در کابل، میگویند که بهای مواد خوراکی به دلیل بستهماندن گذرگاه تورخم افزایش یافته است.
محمدیوسف، دکاندار در کابل، میگوید که افزایش تقاضای شهروندان برای خرید مواد خوراکی در رمضان نیز، روی بهای آن تأثیر گذاشته است. به گفتهی این دکاندار، «در رمضان تقاضا زیاد میشود و قیمتها خودبهخود بلند میرود؛ شرکتها هم بلند میبرند؛ شرکتها جنس را برای چند روز به بازار وارد نمیکنند و به همین دلیل، بهای آن بلند میرود.»
محمدرفیع، دکاندار دیگر در شهرنو کابل، میگوید: «پیش از رمضان قیمت قیماق ۸۰ افغانی بود، حالا ۸۵ تا ۹۰ افغانی است؛ لیمو کیلوی ۷۰ افغانی بود، حالا ۹۰ شده کدو سیر ۱۶۰ افغانی بود، حالا ۲۴۰ شده؛ بهای دیگر مواد هم تغییر کرده.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
با این همه، نعمتالله بارکزی، سخنگوی شهرداری کابل، میگوید که این نهاد بهای مواد خوراکی در بازارهای پایتخت را کنترل میکند. «اگر کسی گرانفروشی میکند، گروههای موظف وجود دارد که به این موضوع رسیدگی کنند؛ از تمام شهروندان در کنارش از تاجران میخواهیم که در رمضان در حد توان با مردم همکاری کنند.»
باشندگان کابل در حالی از ناتوانی در تهیهی مواد خوراکی شکایت دارند که بخش افغانستان دفتر همآهنگکنندهی کمکهای انساندوستانهی سازمان ملل متحد ( اوچا)، روز گذشته اعلام کرد که در رمضان میلیونها تن در افغانستان با ناامنی غذایی روبهرو اند و بیشتر آنان نمیدانند وعدهی غذایی بعدی شان از کجا تأمین خواهد شد.