حسام‌الدین، بزرگ قومی در منطقه‌ی «کرکر» ولایت بغلان است. او می‌گوید که باشندگان این منطقه، همه داروندار شان را از دست داده و دست‌کم ۱۵۰ خانواده در سیلاب‌های مرگ‌بار و ویران‌گر پسین در این منطقه، متضرر شده اند.

او می‌افزاید که زنان و کودکان این خانواده‌ها، شبوروز شان را در فضای باز و هوای سرد سپری می‌کنند. «۱۵۰ خانواده متضرر شده اند؛ در خانه‌های شان هیچ چیزی نمانده و در خانه‌های آن‌ها تنها گل‌ولای است و نیز جایی برای نشستن نیست.»

همین گونه، شماری از خانواده‌های آسیب‌دیده از سیلاب‌های مرگ‌بار و ویران‌گر روزهای پسین در ولایت‌های بدخشان، تخار و غور، نیز به سلام‌وطندار می‌گویند که هنوز کمکی از سوی حکومت سرپرست دریافت نکرده اند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

خدای‌داد، باشنده‌ی ولسوالی کوهستان بدخشان، می‌گوید: «سیلاب خسارات هنگفتی در چهار قریه‌ی ولسوالی کوهستان به جا گذاشته است؛ زمین‌های کشاورزی تخریب شده و باغ‌ها از بین رفته و هیچ کمک در این منطقه نیامده است. ما می‌خواهیم که به ما نان و سرپناه تأمین شود.»

نیک‌محمد، باشنده‌ی ولسوالی اشکمش تخار، هم می‌گوید: «تقاضای ما این است که به این مردم رسیدگی کنند؛ برخی خانواده‌ها حتا چادر ندارند.»

غلام، باشنده‌ی ولسوالی مرغاب غور، نیز می‌گوید: «چیزی کمک نکرده اند و هرچه تلاش می‌کنیم، در خانه‌های ما چیزی نمانده و مواد خوراکی نداریم و در حال تلف‌شدن هستیم. می‌خواهیم که هم‌راه ما کمک شود.»

در همین حال، مسئولان در وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، به سلام‌وطندار می‌گویند که در نتیجه‌ی سرازیرشدن سیلاب‌های مرگ‌بار و ویران‌گر در سه روز پسین در چهار ولایت افغانستان، ۱۶۲ تن جان باخته و ۲۲۶ تن دیگر زخمی شده اند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

محمد عبدالله‌‌جان سایق، سخن‌گوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، می‌گوید که روند کمک‌رسانی به خانواده‌های آسیب‌دیده از این سیلاب‌ها آغاز شده و شامل پوشاک، مواد غذایی گرم و خیمه است.

او می‌افزاید: «در سه روز پسین در ولایت‌های بغلان، تخار، بدخشان و غور ۱۶۲ تن جان باخته و ۲۲۶ تن دیگر زخمی شده اند. در این سیلاب‌ها ۸۸۰۰ خانه به گونه‌ی کلی و قسمی ویران و ۳۷۱۰ رأس مواشی تلف شده است. روند کمک‌رسانی آغاز شده و ادامه دارد و این کمک‌ها شامل پوشاک، مواد غذایی گرم و خیمه می‌شود.»

گفتنی است که روز جمعه، ۲۱ ثور، ولایت‌های شمالی و شمال‌شرقی کشور گواه سرازیرشدن سیلاب‌های مرگ‌بار و ویران‌گر بود که بیش‌ترین تلفات و زیان‌های مالی را در بغلان به جا گذاشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *