مسئولان شماری از مرکزهای آموزشی خصوصی در غزنی، به سلاموطندار میگویند که شمار دانشآموزان شان، بین ۵۰ تا ۸۰ درصد کاهش یافته است.
حمیدشاه بیات، مسئول یک مرکز آموزشی در غزنی، میگوید: «بعد از چالشها و ممانعتهایی که ایجاد شد، ما تقریباً ۷۰ درصد شاگردان خود را از دست دادهایم، انگیزهی شاگردان هم نسبت به گذشتهکم شده حتا روی شاگردان تأثیر منفی گذاشته است.»
اسما دانش، مسئول دیگر مرکز آموزشی نیز، میگوید که پس از ممنوعیت آموزش دختران از سوی امارت اسلامی، رقم دانشآموزانش کاهش یافته است.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
او میافزاید: «یگانه علت کمبود دانشآموزان این است که سالهای گذشته شمار دانشآموزان طبقهی اناث نسبت به ذکور در مرکزهای آموزشی ما بیشتر بود؛ اما اکنون که دختران اجازهی رفتن به مراکز آموزشی را ندارند، تعداد شان بسیار زیاد کم شده است.»
کاهش دانشآموزان در شماری از مرکزهای آموزشی خصوصی غزنی و وضع مالیات نامتناسب با درآمد، سبب شده است تا شماری از مرکزهای آموزشی در این ولایت با چالشهای اقتصادی روبهرو شوند.
سیدتیمور، مسئول یکی دیگر از مرکزهای آموزشی در غزنی، از ریاست معارف این ولایت میخواهد که در وضع مالیات، نوسان در کاهش و افزایش دانشآموزان را در نظر بگیرد.
او میافزاید: «از ما مالیات زیاد گرفته میشود؛ متأسفانه شاگردان در غزنی در زمستان زیاد است و در بهار و تابستان کم میشود و سنجش هم که مستوفیت میکند هیئتهای شان زمستان میآید و سنجش را از روی شاگردان زمستان میکنند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در همین حال، مسئولان در ریاست معارف غزنی، با اشاره به افزایش شمار مرکزهای آموزشی در دو سال پسین، میگویند که در این مدت، ۳۰ مرکز آموزشی خصوصی تازه تأسیس شده است.
میاگل صدیق، مدیر نشرات ریاست معارف غزنی، میگوید: «در غزنی در حدود ۱۲۶ مرکز آموزشی خصوصی وجود دارد که از این میان، در ۱۴۰۱ نُه مرکز تازه تأسیس شده و در ۱۴۰۲ نیز، ۳۰ مرکز آموزشی تأسیس شده است.»
در سالهای گذشته، دانشآموزان غزنی، سهم درشتی در آزمون سراسری ورود به دانشگاه را داشتند و در دانشکدههای گوناگون دولتی راه مییافتند؛ اما در دو سال گذشته، علاقهمندی جوانان در این ولایت، به آموزش و تحصیل در مقایسه با گذشته کاهش یافته است.