مراسم عروسی گروهی ۲۸ زوج جوان، امروز (یکشنبه، ۶ حوت) از سوی نهاد خیریهی «وصال کوثر»، در شهر کابل برگزار شد.
عبدالباسط رسولی، مسئول این نهاد، میگوید که برگزاری این مراسم نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار افغانی هزینه برداشته که از سوی افراد خیرخواه پرداخت شده است. او میافزاید: «از هفت ولایت زوجهایی که توانایی برگزاری ازدواج شان را نداشتند، در این برنامه شرکت کرده اند. برگزاری این برنامه برای هر فرد ۵۰ هزار افغانی هزینه برداشته و برای هر زوج ۲۰ تا ۳۶ قلم جنس در نظر گرفته شده است.»
رسولی، میگوید که این مراسم به هدف کاهش هزینههای هنگفت عروسی و ترویج عروسی گروهی، برگزار شده است.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در سوی دیگر، شماری از زوجهایی که مراسم عروسی شان به گونهی گروهی برگزار شده است، میگویند که برگزاری این گونه مراسم میتواند سبب ازمیانرفتن رسمهای ناپسند و ترویج عروسی گروهی در جامعه شود.
رحمتالله غفاری، تازهداماد، میگوید که به دلیل مشکلات اقتصادی و بیکاری، نتوانسته هزینهی عروسیاش را فراهم کند. «خوب است این فرهنگ رایج شود تا جوانی ناچار نشود برای فراهمکردن هزینهی عروسیاش، کشور را ترک یا در معدنهای زغال کار کند. از جوانان خواهش میکنم که عروسی با مصرف کم برگزار کنند.»
رضا بهزاد، دیگر تازهداماد که برای برگزاری عروسیاش از بامیان به کابل آمده است، نیز میگوید: «یک سال بود نامزد بودم. فرصتی پیش آمد تا از این راه عروسی کنم، جوانان این گونه فرصتها را از دست ندهند؛ باید برای فرهنگسازی این کار را انجام بدهند.»
شماری از اشتراککنندگان در این مراسم عروسی، نیز میگویند که خانوادهها باید فرزندان شان را برای برگزاری مراسم عروسی شان به گونهی گروهی تشویق کنند.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
محمدعیسا، اشتراککننده، میگوید: «این گونه عروسیها از مصرفهای گزاف کم میکند. ازدواج به جای این که طول بکشد و اینها پول عروسی شان را تکمیل کرده نتوانند، باید به همین روش پیش برود.»
جواد، دیگر اشتراککننده، نیز میگوید: «باید همهی مردم از ین گونه عروسیها استقبال کنند؛ مصرف کم است. این مصرفهای زیاد جوانان را از زندگی دلسرد میکند.»
در بیشتر از دو سال گذشته به دلیل بلندبودن گراف ناداری، هزینههای گزاف عروسی و تویانه در میان خانوادهها، بسیاری از خانوادهها مراسم عروسی فرزندان شان را به گونهی گروهی برگزار میکنند.