محمدعباس خان، کمیشنر عالی پاکستان در امور مهاجران افغان، گفته است که برای حل چالشهای افغانهای ساکن در کشورهای سوم، روند بازگشت داوطلبانهی آنها و افزایش پذیرش درخواست پناهندگی آنان از سوی کشورهای غربی، باید یک نشست بینالمللی در اسلامآباد برگزار شود.
روزنامهی «دان» پاکستان، گزارش داده که محمدعباس خان این موضوع را روز گذشته در نشستی در اسلامآباد مطرح کرده و افزوده است: «هدف اصلی این نشست باید تشویق کشورهای غربی برای افزایش سهمیه و تسریع در روند پذیرش متقاضیان افغان از پاکستان باشد؛ به زودی نشست سهجانبه با امارت اسلامی و کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان برای بحث در بارهی چالشهای مهاجران افغان برگزار خواهد شد.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
کمیشنر عالی پاکستان در امور مهاجران افغان، تأکید کرده است که از میان ۶۰۰ هزار درخواستکنندهی افغان برای اسکان در کشورهای غربی، هشت هزار آنها به کشورهای مقصد شان انتقال داده شده اند. این مقام پاکستانی، تصریح کرده که ظرفیت افغانستان برای بازگشت مهاجران افغان نیز محدود است و این موضوع میتواند چالشزا باشد.
در سوی دیگر، شماری از شهروندان افغانستان که در سه سال گذشته برای پیشبرد پروندههای پناهندگی شان به پاکستان رفته اند، میگویند که فشارها در برابر مهاجران افغان در این کشور ادامه دارد.
ظاهر بهاند، مهاجر افغان در پاکستان، میگوید که مهاجران افغان در پاکستان با چالشهایی مانند تمدیدنشدن ویزا، اخراج اجباری و محرومیت از کار، روبهرو اند.
او میافزاید: «نبود مکاتب برای کودکان، آزارواذیت از سوی پلیس و بازداشتشدن وجود دارد. در یک سال گذشته پنج رویداد خودکشی افغانها در پاکستان رخ داده است؛ روند پیشبرد پروندهها کند است و ما از انتظارکشیدن خسته شدهایم.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
ایمل حبیبی، دیگر مهاجر افغان در پاکستان، نیز میگوید: «مشکلات ما با گذشت هر روز بیشتر میشود و کشورها به شکلی که در کارهای شان عمل میکردند، نکردند؛ مردم هنوز در انتظار استند. در کنار این، به جوانان زمینهی تحصیل فراهم نیست؛ مدت ویزا هم تمام شده است.»
پیش از این، سازمان ملل متحد نیز گزارش داده بود که هماکنون ۱.۳ میلیون مهاجر افغان با کارتهای پیاوآر در پاکستان زندگی میکنند؛ اما از میزان سال گذشته تا کنون نزدیک به ۶۰۰ هزار مهاجر افغان بدون مدرک از پاکستان اخراج شده اند.