مسئولان در وزارت امر به معروف و نهی از منکر، امروز (سهشنبه، ۷ حمل) در برنامهای در کابل میگویند که قانون ۲۳مادهای «سمع شکایات» از سوی رهبر امارت اسلامی برای رسیدگی به شکایتهای شهروندان از مسئولان و کارکنان ادارههای حکومتی توشیح و تصویب شده است.
سیدعلی صدیقالله، معاون سمع شکایات وزارت امر به معروف و نهی از منکر، هدف از تصویب این قانون را پشتیبانی از شهروندان عادی، تهیدستان و حفظ عفت و مال آنها، عنوان میکند.
او میافزید: «با اجراییشدن این قانون فاصله میان امارت و مردم از بین میرود؛ اشک مظلومان پاک میشود؛ یتیمان و غریبان که به آنها ظلم شده است، مال و عزت شان احیا و حفظ میشود. در این وزارت برای شنیدن شکایات مردم حتا معینیت ایجاد شده که سه ریاست دارد.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
صدیقالله میافزاید که پیش از این، نبود منبع قانونی برای پشتیبانی از شهروندان، سبب شده بود که آنها مورد هر گونه ستم مانند زندانیشدن، کوچ اجباری، لتو کوب، کشتن و مهاجرت، روبهرو شوند.
موسا کلیم عاصم، رییس سمع و تصنیف شکایات در وزارت امر ب همعروف و نهی از منکر، میگوید: «این قانون که به زبان پشتو و دری است یک فصل ۲ فصل ۲۳ ماده دارد و بعضی موارها تا پنج فقره دارد؛ مادهی نخست آن از سوی رهبر امارت اسلامی بر اساس ۱۱۳ حکم ترتیب شده است؛ ماده دوم این قوانین برای رسیدگی به شکایتهای مردم از مسئولان و کارکنان ادراههای دولتی زمینه را برابر میکند.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
مسئولان در وزارت امر به معروف و نهی از منکر، تأکید میکنند که نظر به قانون جدید سمع شکایات، شهرندان میتوانند شکایتهای شان از ادارههای حکومتی را به گونه کتبی یا شفاهی به صندوقهای شکایات مربوط به این وزارت یا از راه تماسهای رایگان به تیلیفونهای مرتبط به این وزارت، ثبت کنند.
مسئولان این وزارت، همچنان میافزایند که شکایتهای جمعآوری شده، به گونهی درست بررسی و تحقیق شده و شهروندی که حقش را از دست داده، دوباره به دست خواهد آورد.
بر اساس آمار وزارت امر به معروف و نهی از منکر، در سال ۱۴۰۲ تنها در کابل بیش از ۴۰۰۰ شکایت از ادارههای حکومتی در این وزارت ثبت و به آن رسیدگی شده است.