باشندگان زابل، میگویند که به دلیل فروش مواد غذایی تاریخگذشته از سوی برخی از دکانداران در این ولایت، به بیماریهای مختلف مبتلا و با مشکل روبهرو شده اند.
سیمعالله ۲۴ساله، باشندهی شهر قلات، مرکز زابل، میگوید که مدتی پیش، ناآگاهانه مواد غذایی تاریخگذشته را خریده بود و به دلیل استفادهی آن، به بیماری مبتلا شده است. او میافزاید: «مشکلات زیادی مانند اچپایلوری معده ایجاد میکند که همگی ناشی از مصرف مواد غذایی نامناسب و تاریخگذشته است. خودم چندی پیش به دلیل خوردن این نوع مواد غذایی مشکل صحی پیدا کردم.»
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
حسیبالله، دیگر باشندهی شهر قلات، نیز میگوید که در برخی از داروخانهها و دکانها، دارو و مواد غذایی تاریخگذشته به مشتریان فروخته میشود. او، از مسئولان میخواهد که در این زمینه توجه جدی داشته باشند. «مواد غذایی تاریخگذشته به ضرر جامعه است. ما از دولت میخواهیم که جلو فروش آن را بگیرد.»
در سوی دیگر، شماری از دکانداران در شهر قلات، علت وجود مواد غذایی تاریخگذشته را سوادنداشتن دکانداران و واردشدن مواد غذایی نزدیک به تاریخ انقضا، عنوان میکنند.
لعلمحمد، دکاندار در این شهر، میگوید: «دلیل این امر تا جایی که ما میدانیم، این است که اکثر دکانداران آگاهی عمومی ندارند. خواندن و نوشتن بلد نیستند و به تاریخ نگاه نمیکنند. همان طوری که عمدهفروشان به پرچون فروشان توزیع میکنند، آنها نیز همین طور میفروشند.»
با این حال، مسئولان محلی زابل، مشکل وجود مواد غذایی تاریخگذشته در قلات را تأیید میکنند؛ اما میگویند که در هر شش ماه یک بار از طریق برگزاری کارزارهایی، به جمعآوری و ازبینبردن مواد غذایی تاریخگذشته میپردازند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
لطیفالله لطیفی، شهردار قلات، میگوید که اگر فردی به دلیل فروش مواد غذایی تاریخگذشته بازداشت شود، جریمه و دکانش بسته میشود. او میافزاید: «قانون جمعآوری کالاهای تاریخگذشته به گونهای است که ما هر شش ماه یک بار کمپاین برپا میکنیم. در جریان شش ماه گذشته ۱۵ تا ۱۶ تُن مواد غذایی و برخی کالاهای دیگر را از بین بردهایم. اگر کسی را به این جرم بازداشت کنیم، جریمه کرده و دکانش را میبندیم.»
گفتنی است که افزون بر باشندگان زابل، باشندگان شماری از ولایتهای دیگر نیز با مشکل مشابهی روبهرو اند.