مسئولان در دفتر جمعیت هلالاحمر افغانی، میگویند که آنها برای درمان کودکان مبتلا به بیماری سوراخ قلب در افغانستان، مرکز درمانی و بودجهی مورد نیاز در اختیار ندارند.
عرفانالله شرفزوی، سخنگوی دفتر جمعیت هلالاحمر افغانی، به سلاموطندار میگوید که هرچند یک مرکز درمانی ۵۱ بستر را برای درمان کودکان مبتلا به سوراخ قلب در کابل ساخته اند؛ اما این مرکز به دلیل نداشتن امکانات پزشکی تا کنون فعال نشده است.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
او میافزاید: «این مرکز هنوز تجهیزاتش تکمیل نشده؛ تجهیزاتی که در عملیات و دیگر بخشها نیاز است. به همین خاطر، این مرکز افتتاح نشده است. ما در یک سال گذشته بسیار تلاش کردیم که با سازمانهای جهانی و خیریه به یک تفاهم برسیم و توجه آنان را برای درمان کودکان مبتلا به سوراخ قلب جلب کنیم؛ چون این کودکان شمار شان زیاد است و ما توان این را نداریم که در وقت کم آنها را درمان کنیم.»
به گفتهی سخنگوی دفتر جمعیت هلالاحمر افغانی، هماکنون ۱۲ هزار کودک مبتلا به سوراخ قلب منتظر درمان اند و برای درمان این شمار کودکان، به ۲۰ میلیون دالر امریکایی نیاز است.
از سویی هم، شماری از کودکانی که از سوی دفتر جمعیت هلالاحمر افغانی برای درمان به شفاخانههای خصوصی معرفی شده اند و زیر درمان قرار دارند، میگویند که آرزو دارند امکانات درمانی برای دیگر کودکان مبتلا به سوراخ قلب نیز فراهم شود.
عابدهی ۱۷ساله، باشندهی شهر مزارشریف، مرکز بلخ که یک هفته پیش جراحی قلب را سپری کرده است، میگوید از این که پس از دو سال انتظار زیر درمان قرار گرفته، خوشحال است.
او میافزاید: «خوشحالم که مشکل قلبم برطرف شده است. حالا خوبم، در گذشته خیلی وضعیتم خراب بود، راه رفته نمیتوانستم، ضعف میکردم. امید دارم تمام کودکانی که قلب شان سوراخ است، تداوی شوند.»
در سوی دیگر، شماری از خانوادههایی که کودکان شان به سوراخ قلب مبتلا اند و برای درمان آنان از ولایتها به کابل آمده اند، از نبود مرکزهای درمانی سوراخ قلب در ولایتهای شان گلایه دارند.
کریم، باشندهی ولسوالی رستاق تخار که برای درمان خواهرش به کابل آمده است، میگوید که بیشتر از یک سال پیش خواهرش را برای درمان به دفتر جمعیت هلالاحمر افغانی ثبت نام کرده بود؛ اما به تازگی نوبت درمانش رسیده است.
این بیماردار، میگوید: «از تخار تا این جا ما کرایهی موتر میدهیم؛ این جا خانه نیست، مجبوریم خانه کرایه کنیم. از یک طرف اقتصاد ضعیف است، این بسیار سخت است. در هر جا باید این سهولت باشد که بیماران سوراخ قلب در خود ولایت درمان شوند.»
صابره، باشندهی هرات که کودک دونیمسالهاش را برای درمان به کابل آورده است، میگوید که کودکش در هنگام تولد به این بیماری مبتلا بود؛ اما آنان توان درمان او را نداشتند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
این مادر، میافزاید: «ما توان درمان کودک خود را نداشتیم، پدرش هم مریض است، خودم کارگر هستم، بسیار به سختی از هرات تا این جا آمدم؛ چون اقتصاد خوب نیست. به همین خاطر، دو سال پیش به سرهمیاشت/ هلالاحمر ثبت نام کردم و تا کنون منتظر ماندیم.»
بر اساس آمار دفتر جمعیت هلالاحمر افغانی، این نهاد سال گذشته یک هزار و ۷۰۰ کودک مبتلا به سوراخ قلب را به هفت مرکز درمانی خصوصی در کابل معرفی کرده که درمان هر کودک از ۹۰۰ دالر تا دو هزار دالر امریکایی هزینه برداشته است.