گروه داعش مسئولیت حملهی انتحاری روز گذشته در نزدیکی وزارت امور خارجه را که شش کشته بر جای گذاشت، بر عهده گرفته است. خبرگزاری اعماق وابسته به گروه داعش، اعلام کرده که حملهی انتحاری در نزدیکی وزارت امور خارجه در شهر کابل، از سوی یک عضو این گروه انجام شده است. این گروه دوشنبهشنبهشب، ۷ حمل، مدعی شده است که در نتیجهی این حمله ۲۰ تن به شمول دیپلماتهای وزارت امور خارجه، کشته و زخمی شده اند.
این در حالی است که حوالی ساعت ۱:۰۰ پس از چاشت روز گذشته، انفجاری در نزدیکی وزارت امور خارجه رخ داد. ساعتی پس از انفجار، وزارت امور داخله اعلام کرد که در نتیجهی انفجار انتحاری در یک ایست بازرسی امنیتی در «چهارراه ملکاصغر»، از مربوطات حوزهی دوم امنیتی شهر کابل، شش غیرنظامی کشته و شماری به شمول سه نیروی امارت اسلامی، زخمی شده اند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
با این حال، بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی، اما به سلاموطندار میگوید که نیروهای امارت اسلامی، کمر داعش را در افغانستان شکسته اند. او میافزاید: «نیروهای امارت اسلامی در سراسر کشور، کمر این پدیده را شکسته اند و این، آخرین و ضعیفترین تلاشهای آنهاست که انجام میدهند؛ اما اطمینان داریم که تهدید و چالش جدی برای کشور و مردم ما نیست. همان طور که در چند روز پسین، افراد کلیدی آنها کشته و لانههای مهم آنها از بین برده شدند، این روند ادامه خواهد داشت. هموطنان ما به این پدیده هیچ علاقهای ندارند و اعمال شومی را که انجام میدهند، هموطنان ما نیست؛ بل اتباع خارجی است.»
از سویی هم، شمشاد عزیز کاظمی، پژوهشگر امنیت ملی، میگوید که داعش بومی در افغانستان وجود ندارد و داعش در افغانستان، پروژهی کشورهای غربی است. او میافزاید: «داعش واقعی آن چنانی که در عراق و سوریه حضور دارد، در افغانستان حضور ندارد. داعش در افغانستان یک پروژهی استخباراتی است که به نفع شماری از دولتها و سازمانهای استخباراتی وابسته به کشورهای غربی یا متحدان آن در افغانستان، فعالیت میکند. داعش بازیگرانی چون ایران، روسیه، چین و کشورهایی مانند هند را در افغانستان تهدید میکند؛ چون این کشورها یا رقیبان غرب اند یا دشمنان آن.»
یوسف امین زازی، آگاه مسائل نظامی، نیز میگوید که ناامنی در افغانستان، عامل منطقهای و جهانی دارد و برای مهار آن، باید با کشورهای منطقه تعامل نزدیک شکل بگیرد. او میافزاید: «تا کنون، نه در سطح منطقه و نه جهان، در بارهی پایان جنگ و مبارزه در برابر تروریزم و تمویلکنندهی این گروهها، گفتوگو نشده است. اگر گفتوگو نشود، ما بیثباتی و ناامنی را در افغانستان خواهیم دید که به اوج خود میرسد. داعش حضور دارد و وعدهای را که حکومت به مردم افغانستان داده است؛ یعنی باید فاصله را کم کنند. اگر نکند، سبب تقویت آن میشود.»
امارت اسلامی در حالی از سرکوبکردن داعش در افغانستان خبر میدهد که چندی پیش، ژنرال مایکل کوریلا، رییس ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحدهی امریکا (سنتکام)، گفته بود که داعش در افغانستان در کمتر از شش ماه دیگر میتواند منافع امریکا و دیگر کشورهای غربی را تهدید کند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
به دنبال این اظهارات، امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجهی افغانستان، گفت که هیچ گروه مخالف امارت اسلامی از جمله داعش در افغانستان حضور ندارد و عاملان برخی رویدادها از بیرون میآیند.
گفتنی است که گروه داعش در ۱۸ و ۲۰ حوت سال گذشته، در حملههای جداگانه در شهر مزارشریف، مرکز بلخ، والی این ولایت و شماری از خبرنگاران را هدف قرار داد. در حملهی نخست داعش، محمدداوود مزمل، والی پیشین بلخ و دو تن دیگر کشته و شماری زخمی شدند و در حملهی دوم این گروه در تجمع خبرنگاران در این ولایت، سه تن به شمول دو خبرنگار کشته و دستکم ۱۶ خبرنگار دیگر زخمی شدند. گروه داعش چندی پیش نیز در ورودی وزارت امور خارجه حملهای انتحاری انجام داده بود که در نتیجهی آن چندین تن به شمول دیپلماتهای این وزارت کشته و زخمی شده بودند.