شماری از گلفروشان در پروان، از کممیلی مردم به خرید این گیاه زینتی، گلایه دارند. به گفتهی آنها، با رویکارآمدن حکومت تازه، بازار خریدوفروش گل در پروان، دیگر حالوهوای پیشین خود را ندارد و آنهایی که سرگرم پرورش گل اند، نیم مشتریان خود را از دست داده اند.
فیصل، باشندهی ولسوالی بگرام پروان که از ۴۰ سال به این سو زندگیاش را با پرورش گلها سر کرده و بیشتر از هر جایی، درون گلخانهاش نفس کشیده، میگوید که با رویکارآمدن امارت اسلامی، فروش گلهایی که در گلخانهاش پرورش میدهد، بیشتر از ۴۰ درصد کاهش یافته است.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
آقای فیصل، که از سالها به این سو از راه پرورش و فروش گل، چرخ زندگیاش را میچرخاند، گلایهکنان از وضعیت این روزهای بازار، میافزاید: «د کوچه گلفروشی شهرنو کابل گلهای ما به فروش میرسید؛ روز عاشقان، روز مادر، گل دست عروش، استیجها و موترهای عروسی هم از گل تازه زده میشد. از زمانی که امارت اسلامی پیروز شده، گلهای ما به فروش نمیرسه.»
پروان که در شمال کابل افتاده است، از سالهای درازی به این سو، صنعت پرورش گل را در خود پرورش داده است؛ اما با فروپاشی جمهوری، انگار چیزی ته دل مردم نیز فروپاشیده و میل خریدن به گل، تا اندازهی زیادی در آنها کاهش یافته است.
عبدالقاهر رباطی، گلفروش دیگری در پروان، میگوید که تولید گل در دو سال پسین در این ولایت افزایش خوبی داشته و گونههای مختلف داخلی و بیرونی گل، در پروان پرورش یافته است؛ اما شوربختانه وضعیت بازار خریدوفروش گل، کساد شده است. «ّبعد از تحولاتی که به وجود آمد در افغانستان، تقریباً ۴۰ فیصد قیمت گل پایین آمد و۵۰ فیصد فروشات.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
محمدرحیم نعمانی، رییس زراعت آبیاری و مالداری پروان، ضمن تأیید کاهش فروش گل، میافزاید که در ولسوالی بگرام و مرکز این ولایت، نزدیک به ۴۰۰ تن سرگرم پرورش گل استند.
آقای نعمانی، برگزارنشدن محفلهای رسمی و غیررسمی و رکود صنعت عصرسازی را دلیلهای افت بازار خریدوفروش گل در پروان عنوان میکند.
داشتن گلدانی در خانه در کنار زیباکردن فضای درون خانه، میتواند به اندازهی کافی از افسردگی مان کم کرده و حس خوب را در ما تزریق کند.