سازمان ملل متحد، روز گذشته -جمعه، ۲۰ عقرب-، گفت که میلیونها نفر در افغانستان، سراسر خاور میانه و اوکراین که در نتیجهی جنگ و آزارواذیت، از خانههای شان آواره شده اند، ممکن است، با زمستان خطرناک و یخبندان روبهرو شوند.
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR)، با نشر گزارشی، گفته که شهروندان این کشورها از پیش با پیامدهای درازمدت همهگیری کوید-۱۹، افزایش نرخها [مواد خوراکی و سوختی] و اثرهای تغییرهای آبوهوایی روبهرو بوده اند که زمستان پیش رو، بر مشکلهای آنها خواد افزود.
بر اساس این گزارش، درجهی دما در بخشهای زیادی از افغانستان، به سادگی زیر منفی ۲۵ درجهی سانتیگراد میرسد و خانوادههای بیجاشده در این کشور، با سرمای شدیدی روبهرو میشوند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در گزارش کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، آمده که سرمای شدید زمستان در حالی افغانستان را متأثر میکند که اقتصاد این کشور به شدت در حال سقوط است. در این گزارش به گونهی ویژه به زمینلرزهی سال روان در پکتیکا و خوست اشاره کرده که در اثر آن، هزاران نفر بیخانمان شده اند.
در میانهی فاجعهی انسانیای که دامنگیر افغانستان است، سرازیرشدن سیلابها و خشکسالی نیز، زندگی مردم را به شدت زیر تأثیر قرار داده است.
در همین حال، گزارشهایی وجود دارد که روند بیجاشدن در شماری از بخشهای افغانستان، همچنان ادامه دارد.
اولگا سرادو، سخنگوی کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، در ژنو –پایتخت سویس- به خبرنگاران، گفته که با وجود بلندرفتن نیازهای انساندوستانه در افغانستان، چشمانداز بودجهی مالی برنامهها و کمکهای نجاتدهنده برای این کشور، هنوز ناراحتکننده است.
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، به تازگی کارزار جهانیای را برای جمعآوری کمک مالی جهانی آغاز کرده، تا به آن شمار از خانوادههایی که در سراسر جهان به گونهی اجباری خانههای شان را ترک کرده اند، کمکهایی را در زمستان پیش رو فراهم کند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
این سازمان، گفته است که مردم در شماری از کشورهای که به ناچار از خانههای شان بیجا شده اند، نسبت به سالهای گذشته، در زمستان پیش رو با مشکلهای بیشتری روبهرو خواهند شد.
به گفتهی کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، بسیاری از خانوادهها ناچار خواهند بود تا میان خوراک و گرمکردن خانههای شان، یکی را انتخاب کنند.
این در حالی است که دفتر هماهنگکنندهی کمکهای انساندوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا)، در روزهای نخست عقرب همین سال، گفته بود که ۷۹ درصد شهروندان افغانستان، به امکانهای گرمایشی بسنده دسترسی ندارند.
به گفتهی این نهاد، ۵۶ درصد خانوادهها نیز، نمیتوانند پوشاکهای زمستانی را برای کودکان شان فراهم کنند.
در اثر جنگ در سالهای پسین در افغانستان و رویدادهای طبیعی، شماری زیادی از شهروندان از محل زندگی شان بیجا شده اند که اکنون در وضعیت بدی به سر میبرند و به امکانهای ابتدایی زندگی، دسترستی ندارند.