نهاد بینالمللی حمایت از کودکان در گزارش تازهاش میگوید که نزدیک به ۱۰ میلیون کودک در افغانستان در سال جاری میلادی به کمکهای فوری انساندوستانه نیاز دارند.
در این گزارش آمده است که ۱۸ میلیون تن در افغانستان که ۹.۷ میلیون آن را کودکان تشکیل میدهند، در سال ۲۰۲۱ میلادی با خطر عدم دسترسی به نیازهای زندهگی از جمله غذای کافی روبهرواند.
این نهاد خواهان ۳ میلیارد دالر کمک انساندوستانه به مردم افغانستان در سال ۲۰۲۱ شده است.
مریم عطایی، سخنگوی نهاد بینالمللی حمایت از کودکان در افغانستان با تأکید بر نیاز این کشور به ویژه کودکان به کمکهای فوری انساندوستانه میگوید، اگر این کمکها صورت نگیرد، خانوادههای نیازمند با وضعیت دشوارتری روبه رو خواهند شد.
او میگوید، اگر به آسیبدیدهگانی که از جنگ و فقر رنج میبرند توجه جدی صورت نگیرد، تأثیرات کووید – ۱۹ و تشدید جنگ سبب افزایش بیجاشدن خانوادهها و فقر و گرسنهگی در کشور خواهد شد.
کریس نیاماندی، رئیس نهاد بینالمللی حمایت از کودکان در افغانستان در این گزارش تصریح کرده است که بودجۀ وعده داده شده از سوی کشورهای ثروتمند به افغانستان در کنفرانس ژنیو بسنده نیست.
او گفته است: «کمکها به افغانستان به گونۀ نگرانکننده کاهش یافته در زمانی که نیازهای انساندوستانه در حال افزایش است، ما در وضعیت ناپایدار قرار داریم به گونهیی که کمکها کمتر از نیازهای مردم برای تأمین ضرورتهایشان است».
در گزارش نهاد بینالمللی حمایت از کودکان آمده است که بر اساس آمار سازمان ملل نزدیک به ۶۰۰۰ تن که حدود ۲۰۰۰ آنها کودکان بودهاند سال گذشته در افغانستان کشته و زخمی شدهاند. به نقل از گزارش، ادامۀ درگیریها سالانه هزاران تن را مجبور به ترک خانههایشان میکند و این کار دسترسی به خدمات ضروری و نیازهای انساندوستانه را محدود میسازد.
عبدالفتاح عشرت احمدزی، سخنگوی وزارت کار و امور اجتماعی رسیدهگی به تمام نیازهای کودکان را دشوار میداند و میگوید، کمکهای حکومت افغانستان محدود به امکانات دستداشته و کمکهای جهانی است.
پیش از این، دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ سازمان ملل اعلام کرده بود، شمار افرادی که در سال جاری در افغانستان به کمک نیاز دارند در مقایسه با چهار سال پیش شش برابر شده است. استیفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل این وضعیت را به ویژه برای کودکان نگرانکننده خوانده است.