به دنبال تلاشهای سازمان ملل متحد و نهادهای بینالمللی برای بازگشتن زنان و دختران به کار و آموزش، امارت اسلامی گفته است که زنان در چارچوب شریعت اسلامی، به کار و آموزش باز خواهند گشت.
در دیدارهای جداگانهی مارکس پوتزل، معاون نمایندهی ویژهی دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان با مقامهای امارت اسلامی در هفتههای گذشته، برای پیشگیری از فاجعهی انسانی در کشور، به بازگشتن زنان و دختران به کار و آموزش تأکید شده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در همین حال، محمداکرم عارفی، استاد دانشگاه، میگوید با این که تلاشهای سازمان ملل متحد برای رفع محدودیتهای فراراه زنان و دختران در افغانستان کارساز بوده؛ اما نتیجهی ملموسی به همراه نداشته است.
او، به سلاموطندار میگوید: «تلاشهای اخیر سازمان ملل و دیدارهای نمایندهی این سازمان با رهبران امارت اسلامی مؤثر بوده؛ اما ملموس نیست. ولی میتوان به اظهارات بعضی از مقامات امارت اسلامی برای راهحل جهت رفع این مشکل اشاره کرد و در صورت عدم تغییر، مسئلهی مشروعیت به تأخیر میافتد.»
از سویی هم، محبوب محق، استاد دانشگاه، میگوید که اگر امارت اسلامی در تصمیمهای پسین خود بازنگری نکند، مسئلهی بهرسمیتشناسی آن منتفی است.
او میافزاید: «اگر امارت اسلامی تغییری در تصمیمهای اخیر خود در قبال بانوان نیاورد، نه تنها به مشروعیت بینالمللی دست پیدا نخواهد کرد، بل که سازمان ملل نیز، دفتر خود در افغانستان را بسته خواهد کرد.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
در سوی دیگر، سیدشفیقالله سادات، پژوهشگر روابط بینالملل، میگوید که اگر امارت اسلامی در تصمیمهای اخیر خود در برابر زنان بازنگری نکند، هم مردم و هم حکومت متأثر میشود.
گفتنی است که به دنبال منع زنان از کار و آموزش از سوی امارت اسلامی، سازمان ملل متحد و شماری دیگر از نهادهای بینالمللی، تلاش دارند برای بازگرداندن این حقوق به زنان، از راههای متفاوتی مانند قطع کمکها و دیدارهای دوجانبه، قناعت امارت اسلامی را فراهم آورند.