دست‌کم ۲۵ سازمان بین‌المللی مدنی و حقوق بشری، در نامه‌یی از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواسته‌اند که در پنجاهمین نشست این شورا دربارۀ حقوق زنان افغانستان بحث کند.

در این نامه‌ که روز گذشته (چهارشنبه، یازدهم جوزا)، پخش شده از شورای حقوق بشر خواسته‌ شده است از قطع‌نامه‌یی که برای پاسخ به بحران حقوق زنان در افغانستان ارائه می‌شود، پشتی‌بانی کند.

این سازمان‌ها گفته‌اند که پس از ماه آگست و روی‌کارآمدن امارت اسلامی در افغانستان، وضعیت حقوق بشری زنان و دختران بدتر شده است و آنان از حق آموزش، کار و آزادی عمومی محروم شده‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

آنان گفته‌اند که امارت اسلامی محدودیت‌های گسترده‌یی را بر آزادی بیان، تجمع و حرکت‌های اعتراضی زنان و دختران اعمال کرده‌ است. به نقل از نامه، افغانستان اکنون تنها کشور در جهان است که آموزش دختران را صریحاً ممنوع کرده است.

این سازمان‌ها افزوده‌اند که امارت اسلامی کمیسیون حقوق بشر افغانستان را منحل کرد و با این اقدام یک منبع حیاتی برای افغان‌هایی که با نقض حقوق بشر روبه‌رو بودند، از جمله دختران و زنان در معرض خشونت‌های جنسیتی، قطع شد.

در نامه افزوده شده است که نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل برای حقوق بشر افغانستان، در پایان سفر یازده‌ روزه‌اش، اقدامات اخیر امارت اسلامی را تلاشی برای نامریی‌کردن زنان خواند و به گفتۀ سازمان‌های حقوق بشری، این جدی‌ترین بحران حقوق زنان در جهان امروز و جدی‌ترین بحران حقوق زنان از زمانی‌ست که امارت اسلامی آخرین بار در سال ۱۹۹۶ افغانستان را زیر کنترل خود در آورد.

در نامه هم‌چنان به دستورهای تازۀ امارت اسلامی بر زنان و دختران که باید در بیرون از خانه صورت خود را بپوشانند و تنها در صورت نیاز از خانه بیرون شوند، اشاره شده است. هم‌چنان براساس تحقیقات بین‌المللی، شهادت گواهان و نوارهای ویدیوی گفته شده است که مدافعان حقوق زنان و دیگر معترضان در معرض حمله، تهدید، آدم‌ربایی و ناپدیدشدن قرار گرفته‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

سازمان‌های بین‌المللی با امضا در پای این نامه‌، به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد گفته‌اند که با توجه به وضعیت زنان و نقض فاحش و سیستماتیک حقوق بشر، نیاز است این شورا، بحران حقوق زنان در افغانستان را به‌گونه‌یی بررسی و به آن اقدام کند که شدت و فوریت وضعیت در آن منعکس شود.

این در حالی‌ست که در حدود نُه ماه اخیر، زنان و دختران در افغانستان با محدودیت‌های فزاینده‌یی روبه‌رو شده و از حقوق اولیۀ خود محروم مانده‌اند. پیش از این نیز سازمان‌های بین‌المللی با برگزاری نشست‌هایی خواهان احقاق حقوق زنان از سوی امارت اسلامی شده‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: