با آغاز بهار، ولایت‌های مختلف افغانستان، گواه سرازیرشدن سیلاب‌ها بوده که تلفات و زیان‌های مالی از خود بر جا گذاشته است. مسئولان در وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، می‌گویند که از ۹ تا ۱۳ حمل امسال، در نتیجه‌ی جاری‌شدن سیلاب‌ها در ولایت‌های مختلف، سه تن جان باخته و ۱۰ تن زخمی شده اند.

شفیع‌الله رحیمی، سخن‌گوی این وزارت، می‌گوید: «بر اساس گزارش‌‌های ریاست‌های مبارزه با حوادث طبیعی ولایت‌ها، از ۹ تا ۱۳ حمل ۱۴۰۲، در ۱۲ ولایت سیلاب‌ها بیش‌تر سرازیر شده که متأسفانه سه تن شهید و ۱۰ تن زخمی شده اند. هم‌چنان ۲۶۱ خانه به گونه‌ی قسمی و کلی تخریب و بیش‌تر از ۱۵۵ رأس مواشی تلف شده و حاصلات زراعتی و بیش‌تر از ۳۵۰۰ جریب زمین زراعتی، از بین رفته است.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

در همین حال، وحیدالله، باشنده‌ی روستای «شیخان» شهر گردیز، مرکز پکتیا که خانه‌اش در اثر جاری‌شدن سیلاب‌ها‌ آسیب دیده است، به سلام‌وطندار می‌گوید: «از ما یک مهمان‌خانه، یک بالاخانه و دو تهکو است که تخریب و کالا زیر گل شده است. الحمدالله تلفات ندارد، زیان‌های مالی زیاد دارد. چیزی که کالا در مهمان‌خانه بود، همه زیر گل شده است.»

با این حال، باسط رحمانی، کارشناس محیط‌زیستی، می‌گوید که تغییرات اقلیمی و سرازیرشدن سیلاب‌ها، برای افغانستان تهدیدی جدی است. او می‌افزاید: «امروزه در سطح جهان، حوادث طبیعی از چالش‌های بسیار بزرگ است که تبعات و اثرات منفی دارد. در کشورهای جهان سوم مثل افغانستان، حوادث به عنوان یک تهدید بزرگ برای جامعه باقی مانده است؛ حوادثی با منبع زمین‌شناسی که بیش‌تر زلزله و لغزش زمین است. در قسمت حوادث مرتبط به هوا و اقلیم که سیلاب و خشک‌سالی است، این حوادث بیش‌تر با اقلیم ارتباط دارد. امروز بحث‌های گازهای گل‌خانه‌ای و گرمایش جهانی، سبب شده است که اقلیم تغییر پیدا کند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

گفتنی است که همه‌ساله در بهار، ولایت‌های مختلف افغانستان گواه سیلاب‌ها است که در شماری موارد، تلفات و زیان‌های مالی در پی دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: