امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه‌ی حکومت سرپرست امارت اسلامی، از کشورهای غربی خواسته است که سفارت‌خانه‌های خود را در کابل باز کنند.

متقی در نشستی در وزارت امور خارجه گفته است کشورهایی که از اوضاع امنیتی در افغانستان نگرانی کنند، برای رسیدگی به این نگرانی‌ها سفارت‌‌خانه‌های خود را در کابل باز کنند.

او در این باره افزوده است: «اگر واقعاً این نگرانی‌ها را دارید، پس بیایید سفارت‌خانه‌های خود را باز کنید، از جرئت کار بگیرید و از راه تعامل دیپلماتیک بیایید، وضعیت را از نزدیک ببینید و مشاهده کنید. هر کسی که به افغانستان آمده و پس از مدتی بودن در این جا بازگشته است، از افغانستان خاطره‌ی خوبی دارد.»

این خواست سرپرست وزارت امور خارجه در حالی است که نشریه‌ی بلومبرگ در یک گزارش تازه به نقل از منابع دیپلماتیک از کشورهای اروپایی نوشته است که برخی از این کشورها در حال بررسی بازگشت دیپلماتیک به افغانستان اند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در گزارش این نشریه، منابع دیپلماتیک از ایتالیا و اسپانیا این تلاش‌ها را تأیید کرده‌ اند و از این میان، ایتالیا اعلام کرده که هیئتی را برای بررسی این مسئله به کابل اعزام کرده‌ است.

امارت اسلامی اما از این مورد اظهار بی‌خبری می‌کند و سخن‌گویان این حکومت و وزارت امور خارجه نخواست در این باره به پرسش‌های سلام‌وطندار پاسخ دهد.

با این حال، آگاهان می‌گویند که افزایش علاقه‌مندی‌ها برای برقراری روابط دیپلماتیک با کابل میان کشورهای هم‌سو با ایالات متحده‌ی امریکا، ممکن است به منظور رسیدگی به نگرانی‌های امنیتی امریکا از افغانستان و همین گونه منافع اقتصادی و سیاسی خود این کشورها باشد.

نورالرحمان ثاقب، یک تن از آگاهان روابط بین‌الملل، در این باره به سلام‌وطندار می‌گوید: «من فکر می‌کنم کشورهای غربی و کشورهایی که شریک امریکا هستند، در این اواخر به فکر تعامل شده اند و کوشش دارند که هم‌راه امارت اسلامی تعامل برقرار بکنند.»

ولی فروزان، یک تن دیگر از آگاهان روابط بین‌الملل، نیز در این باره می‌گوید: «کشورهای غربی و امریکا با پاکستان یک‌جایی تمرینات نظامی انجام می‌دهند و همین عملیات عزم استحکام مشترکاً راه‌اندازی می‌کند و از سوی دیگر یکی دو کشورش می‌آید و می‌گوید که راه تعامل را بررسی دارند؛ یعنی این کشورها در تلاش هستند که از هر وسیله و ابزاری که دارند، استفاده بکنند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

همین گونه، آگاهان رقابت‌ها میان کشورها برای نفوذ بیش‌تر در افغانستان را دیگر عاملی می‌دانند که کشورها را به این وادار کرده است تا منافع و خواسته‌های خود از افغانستان را از نزدیک و از راه تعامل دنبال کنند.

این آگاهان اما پیش‌رفت افغانستان در دیپلماسی جهانی را نیازمند یک سلسله اقداماتی می‌دانند که بایستی از سوی حکومت سرپرست امارت اسلامی در نظر گرفته می‌شود.

نجیب‌الرحمان شمال، یک تن از آگاهان مسائل سیاسی، در این باره می‌گوید: «امیدوار هستیم که نگرانی‌ها در مورد مسائل امنیتی، حکومت فراگیر، حقوق بشر و سایر انتقادهایی که از سوی جامعه به حکومت فعلی وارد است، به زودی مرفوع شود تا اعتبارسازی شده و روابط درست سیاسی و دیپلماتیک برقرار شود.»

گفتنی است که پیش از این امارت اسلامی بارها از جهان خواهان تعامل شده و این تعامل را تنها راه حل مشکلات موجود میان این حکومت و جامعه‌ی جهانی بیان کرده ‌است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: