نمایش‌گاه‌ دوروزه‌ی «اثرهای خطاطان و کتاب‌های نویسندگان و ناشران» که روز جمعه، ۷ ثور، در سالن کنفرانس مقام ولایت هرات گشایش یافته بود، امروز پایان یافت.

نوراحمد اسلام‌جار، والی هرات، از نویسندگان و خطاطان این ولایت به عنوان قشر محروم جامعه یاد کرده و از بازرگانان خواهان پشتیبانی از این قشر جامعه شده است.

او گفته است: «من این را به یقین گفته می‌توانم که هنرمندان خط‌نویس ما، دانش‌مندان، صنعت‌کاران و عالمانی هستند که محروم‌ترین قشر در جامعه می‌باشند.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در سوی دیگر‌، شماری از ناشران و نویسندگان، از کم‌رنگ‌بودن کتاب‌خوانی در این ولایت ابراز نگرانی کرده و گفته اند که کتاب‌خوانی رو به‌ سقوط است.

محمدعمر شهاب، رییس اتحادیه‌ی ناشران، کتاب و قرطاسیه‌فروشان هرات، گفته است: «کتاب در حالت سقوط است؛ امیدوارم جوانان عزیز ما، مردم عزیز ما، اگر می‌توانند در ماه یک کتاب بخرند. هم‌چنین‌ نمایش‌گاهی که ما قبلاً می‌گرفتیم، نمایش‌گاه بزرگ بود و طوری که شما در جریان هستید، فعلاً برای چند سال می‌شود که ما نتوانسته‌ایم دوباره چنین نمایش‌گاهی برگزار کنیم. ما از مسئولان تقاضا می‌کنیم که با ما هم‌کاری کنند؛ به ما توان بدهند که ما بتوانیم دوباره چنین نمایش‌گاهی برگزار کنیم.»

در همین حال، شماری از اشتراک‌کنندگان در این نمایش‌گاه، از برگزاری این نمایش‌گاه ابراز خرسندی کرده و از مسئولان حکومت سرپرست خواهان پشتیبانی مالی اند.

میرولی‌احمد صبری هروی، یک تن از خطاطان هرات، گفته است: «آرزوی ما این است که ملت ما بیایند و در کنار ما ایستاد شوند و از ما حمایت کنند و در عین حال، دولت ما هم بیاید و بالای کار ما سرمایه‌گذاری و کار کند و به یک نوعی به حمایت مالی و معنوی بپردازد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

حیات‌الله مهاجر فراهی، معاون والی هرات، تأکید کرده و گفته که به نویسندگان و خطاطان در سال‌های پسین، کم‌تر توجه شده است. او افزوده است که حکومت سرپرست تلاش دارد چنین نمایش‌گاه‌ها را بیش‌تر برگزار کند.

فراهی، تصریح کرده است: «بدبختانه در سال‌های اخیر، به هنر خطاطی و نویسندگی کم‌تر توجه شده است. خوش‌نویسان و خطاطان نمی‌توانند از طریق قلم ‌شان [نیازهای‌] زندگی ‌شان را تأمین کنند و همین گونه، به مسلک و زندگی خود کار کنند. بنابراین، امارت اسلامی به ویژه‌ وزارت اطلاعات و فرهنگ در این بخش به خاطر پشتیبانی خطاطان و ناشران چنین برنامه‌هایی برگزار می‌کند.»

در این نمایش‌گاه، ۱۵۰ اثر خطاطی که در آن‌ گونه‌های خط مانند ثلث، نستعلیق، شکسته نستعلیق، کوفی و سه هزار جلد کتاب از نویسندگان داخلی و خارجی، به‌ نمایش گذاشته شده بود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: