شماری از زنبورداران زن در بغلان، میگویند که با کار در بخش زنبوداری و تولید عسل تلاش دارند نیازهای اساسی خانوادههای خود را تأمین و به رشد اقتصاد شان کمک کنند.
جمیله، زنبودار در بغلان، میگوید که زنبوداری را از همسرش آموخته و اکنون با فرزندانش به کار در این بخش سرگرم است. او میافزاید: «ما از طریق زنبورداری و فروش عسل زندگی خود را پیش میبریم؛ چون بیکاری است و این کار به اقتصاد ما کمک میکند؛ از طریق کار در همین بخش نیاهای فرزندانم را فراهم میکنم.»
جمیله، میگوید که برای گسترش کارش و یادادن روش زنبوداری به دیگر زنان انجمنی را نیز در این بخش ایجاد کرده است.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
درخشان، زنبوردار دیگر در بغلان، میگوید که زنبوداری درآمد خوبی دارد و به رشد اقتصادش انجامیده است. «زنبورداری در اقتصاد خانوادهی ما تأثیر مثبت داشته؛ ما از این طریق میتوانیم پیشرفت زیاد کنیم؛ ما زنبورداری را از طریق خانوادهی خود یاد گرفتیم؛ توصیهی ما این است که هر فردی میتواند این کار را انجام بدهد و این بهترین شغل است.»
این زنبوداران زن، از حکومت سرپرست و نهادهای بینالمللی میخواهند که در بخش تهیهی وسایل مورد نیاز، دارو برای زنبورها و بازار فروش با آنان همکاری کنند.
شماری از فروشندگان عسل در بغلان، میگویند با این که عسل تولیدشده از سوی زنان کیفیت خوبی دارد؛ اما به دلیل ناتوانی اقتصادی شهروندان، فروش چندانی ندارد.
خالد، فروشندهی عسل در بغلان، میگوید: «بازار ثابت و جای معین وجود ندارد که عسل را خریداری کند؛ زنبوداران با چالشهای جدی روبهرو استند؛ به دکانداران و خوراکهفروشیها عسل شان را میفروشند تا عسل شان را بفروشند.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
فریدون نعیمی، مسئول کوپراتیف عدالت، میگوید که اقدامهای متعددی برای برقراری ارتباط میان بازرگانان و زنبورداران انجام داده است. «به نمایندگی از زنبورداران در بعضی از برنامهها اشتراک کردیم؛ ما در این برنامهها مقدار عسل فروختیم؛ اما تقاضای بازرگانان برآورده نشد؛ عسلهای بیرونی هم زیاد وارد میشود و این موضوع را بارها با مقامها به اشتراک گذاشتیم.»
تاجمحمد احمدزی، کارشناس امور کشاورزی، میگوید: «با بارندگیهای مناسب امسال، وضعیت زنبورداری در بهار آینده امیدوارکننده است؛ کوهسارهای بغلان دارای پوشش گیاهی طبیعی استند که سبب تولید عسل باکیفیت بالا میشود.»
زنبورداری در ولسوالیهای بغلان مرکزی، دهنهی غوری، نهرین و پلخمری، به عنوان یک فعالیت کشاورزی مهم و منبع درآمد برای بسیاری از خانوادهها محسوب میشود.