در اوج نگرانیها از وضعیت بد اقتصادی، نوشتن نسخههای رمزدار یا شفری از سوی پزشکان، انتقاد شماری از باشندگان بلخ را به دنبال داشته است.
باشندگان بلخ، به سلاموطندار میگویند که برخی از پزشکان نسخههای شان را به گونهای مینویسند که دیگر داروفروشان توان خواندن آن را ندارند. به گفتهی آنان، چنین نسخهها به جای درمان به درد سر تازه به مردم تبدیل شده است و حکومت باید جلو این کار را بگیرد.
رشاد، یک تن از باشندگان بلخ که تجربهی دریافت نسخههای رمزدار را دارد، میگوید: «ما یک مریض مبتلا به سرطان داشتیم؛ زمانی که داکتر/پزشک نسخه نوشته میکرد، در هیچ داروخانهای آن دارو را پیدا نمیکردیم. تنها داروخانهی خود همان داکتر توان خواندن را داشت. داکتران بالای مردم تجارت میکنند.»
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
سیدانور، یک تن دیگر از باشندگان بلخ که تجربهی دریافت نسخههای رمزدار را دارد، میگوید: «حکومت باید جلو این کار را بگیرد؛ چون وضعیت اقتصادی مردم خراب است. داکتران در معاینهخانههای شخصی نسخهها را شفری نوشته میکنند.»
در همین حال، داروفروشان در شهر مزارشریف، مرکز بلخ، نیز وجود نسخههای رمزدار را تأیید میکنند و میگویند که این وضعیت بیمارداران را نگران کرده است.
لمر، از داروفروشان در شهر مزارشریف، نسخههای مرموز پزشکان را خلاف ارزشهای طبابت بیان میکند و میگوید: «داکتران باید نسخههای واضح نوشته کنند تا مریضداران از یک داروخانه به دیگر داروخانه سرگردان نشوند. داروخانههایی که مربوط داکتر است، بلندتر از نرخ دارو پول میگیرند.»
با این حال، مسئولان در ریاست صحت عامهی بلخ، میگویند که تلاش دارند تا جلو این کار را بگیرند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
جاوید سراجی، مسئول نظارت و بررسی از تطبیق قوانین صحی ریاست صحت عامهی بلخ، میگوید که آنان برای مبارزه با این وضعیت تا کنون چندین مرکز صحی را جریمه و معاینهخانههای شان را بسته کرده اند.
مسئول نظارت و بررسی از تطبیق قوانین صحی ریاست صحت عامهی بلخ، میافزاید: «ما آن عده از داکتران را که نسخههای شفری میدهند، بارها جریمه کردهایم. هنوز سه شفاخانه، پنج معاینهخانه و نزدیک به ۴۰ داکتر را مطابق قوانین وزارت صحت عامه جریمه کردهایم.»
تلاش کردیم دیدگاه پزشکانی که متهم به نوشتن نسخههای رمزدار اند را نیز در این گزارش داشته باشیم؛ اما آنان حاضر به گفتوگو نشدند.