هم‌زمان با بازگشت روزانه‌ی هزاران شهروند افغانستان از پاکستان و ایران به کشور، سازمان ملل متحد اما نسبت ‌به بهداشت و خوراک آن‌ها هشدار می‌هد. مسئولان در برنامه‌ی جهانی غذای سازمان ملل متحد در افغانستان، می‌گویند که بازگشت‌کنندگان، گرسنه و تهی‌دست اند و آینده‌ی ناروشنی در انتظار آن‌ها است.

ضیاءالدین صافی، سخن‌گوی برنامه‌ی جهانی غذای سازمان ملل متحد در افغانستان، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار می‌گوید که این برنامه تنها در ماه روان به ۲۲۵ هزار افغان بازگشته‌ از پاکستان کمک کرده است؛ اما به گفته‌ی آقای صافی، آن‌ها با کم‌بود بودجه روبه‌رو اند.

او می‌افزاید: «برنامه‌ی جهانی غذا، از آغاز این ماه به ۲۲۵ هزار افغان بازگشته‌ از پاکستان کمک کرده است. هم‌اکنون ما این کمک‌ها را از برنامه‌های دیگر خود می‌گیریم. از سویی هم، برنامه‌ی جهانی غذا در حال برنامه‌ریزی برای رسیدن به یک میلیون عودت‌کننده‌ی دیگر در ماه‌های آینده است و برای کمک‌های اولیه به آن‌ها، به ۱۶ میلیون دالر کمک فوری نیاز دارد؛ زیرا پس از ورود آن‌ها به نقطه‌های مبدا یا مکان شان، عودت‌کنندگان نیاز به پشتیبانی بیش‌تر دارند تا در مقابل زمستان مقاومت کنند.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

این نگرانی‌ها در حالی است که مسئولان در گذرگاه‌های اسپین‌بولدک، تورخم و اسلام‌قلعه، از بازگشت روزانه‌ی هزاران شهروند افغانستان از پاکستان و ایران به کشور خبر می‌‍‌‌دهند. نعمت‌الله الفت، آمر ادغام مجدد ریاست امور مهاجرین و عودت‌کنندگان کندهار، می‌گوید که تنها در یک هفته‌ی گذشته، نزدیک به ۱۵ هزار تن از پاکستان به کشور بازگشته اند.

آمر ادغام مجدد ریاست امور مهاجرین و عودت‌کنندگان کندهار، می‌‌افزاید: «در یک هفته‌ی گذشته، ۲۴۹۵ خانواده از پاکستان به کشور بازگشته اند که شمار افراد ۱۴ هزار و ۹۷۰ تن می‌شود. سهولت‌های طبی، غذایی و آب به آن‌ها تهیه و توجه شده است.»

مسئولان کمیساری اسلام‌قلعه هم از بازگشت روزانه‌ی ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ شهروند افغانستان از ایران و مسئولان کمیساری تورخم نیز از بازگشت روزانه‌ی ۲۰۰ تا ۳۰۰ خانواده‌ی افغان از پاکستان خبر می‌دهند. شهروندان بازگشته‌ از پاکستان و ایران اما از زمستان سرد و نبود امکانات بهداشتی و مواد غذایی، نگران اند.

قدرت‌الله، شهروند بازگشته از پاکستان، می‌گوید: «هوا با گذشت هر روز سردتر می‌شود، نگرانی زیاد است. از حکومت می‌خواهیم زمینه‌ی کار را به ما فراهم کند، نگران آینده‌ی خود هستیم؛ نه زمینه‌ی کار و روزگار و نه زمینه‌ی زندگی، به ما فراهم است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

سیما، شهروند بازگشته‌‌ از ایران که سرپرست خانواده‌اش نیز است، اما از دوگانگی رفتار مسئولان با شهروندان بازگشته از ایران شکایت می‌کند و می‌گوید‌ که در گذرگاه اسلام‌قلعه، هیچ کمکی دریافت نکرده است و هیچ امکاناتی برای سپری‌کردن زمستان ندارد.

با این همه، امریکا بر ادامه‌ی پشتیبانی این کشور از شهروندان بازگشته‌ی افغان و ادامه‌ی هم‌کاری با سازمان‌های جهانی مرتبط به مهاجرت، اطمینان می‌دهد. توماس وست، نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا برای افغانستان، در بیانیه‌ای در حساب کاربری «ایکس» خود نوشته است: «در ادامه‌ی مساعی کمک به عودت‌کنندگان افغان و هم‌آهنگی محلی برای رفع نیازمندی‌های فوری، ایالات متحده‌ به پشتیبانی از سازمان جهانی مهاجرت و کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، ادامه می‌دهد. کاملاً موافقم که عودت‌کنندگان مستحق مصونیت، احترام و حفاظت اند.»

گفتنی است که بر اساس آخرین آمار پخش‌شده از سوی سازمان ملل متحد، روزانه بیش از ۱۷ هزار تن از پاکستان به افغانستان بازگشتانده می‌شوند. از سویی هم، بر اساس آمار پخش‌شده در رسانه‌ها، از زمان تشدید روند اخراج شهروندان افغانستان از ایران، تا کنون بیش از ۴۰۰ هزار شهروند افغانستان از ایران بازگشته اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: