مسئولان در برنامهی جهانی غذای سازمان ملل متحد در افغانستان، میگویند که در جریان سال روان میلادی بیش از ۴۵۰ هزار نیازمند و آسیبپذیر از طریق برنامهی سرمایهی عامه، پشتیبانی میشوند.
ضیاءالدین صافی، سخنگوی برنامهی جهانی غذای سازمان ملل متحد در افغانستان، به سلاموطندار میگوید که این افراد برای شش ماه در ساخت کانال و جاده و حفاظت از محیط زیست گماشته میشوند.
او میافزاید: «برنامهی جهانی غذا در ۲۰۲۴ به ۴۵۰ هزار فرد آسیبپذیر از طریق برنامهی سرمایهی عامه کمک میکند و این افراد برای شش ماه در ساخت کانال و جاده و حفاظت از محیط زیست همکاری میکنند. به ۳۵۰ هزار تن پول نقد کمک میشود و به ۹۷ هزار تن مواد خوراکی کمک خواهد شد. این برنامه در ۲۸ ولایت عملی میشود.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
برنامهی جهانی غذا در حالی از این برنامه سخن میزند که مسئولان در شهرداری کابل نیز از برنامهی کار در بدل توزیع مواد خوراکی در شهر کابل خبر میدهند. مسئولان میگویند که برنامهی کار در بدل توزیع مواد خوراکی را به منظور اشتغالزایی به نیازمندان در کابل به همکاری برنامهی جهانی غذا آغاز کرده اند.
مسئولان در شهرداری کابل، میافزایند که این برنامه را از ناحیهی سیزدهم شهر کابل به همکاری برنامهی جهانی غذای سازمان ملل متحد آغاز کرده اند و در ناحیههای دیگر این شهر نیز عملی میشود.
نعمتالله بارکزی، سخنگوی شهرداری کابل، میگوید که این افراد در کنار شهرداری کابل برای تأمین نظافت، مدیریت آبهای سطحی، سرسبزی و حفظ تأسیسات شهری، همکاری میکنند. «مدت این برنامه شش ماه است و کارکنان آن هفتهی سه روز و روزانه سه ساعت در ساحات شهری فعالیت خواهند کرد و برای آنان لباس و ابزار کار داده میشود.»
در همین حال، شماری از شهروندان که از بیکاری رنج میبرند، میگویند که باید این گونه برنامهها، درازمدت راهاندازی شود. فواد، باشندهی کابل که سرپرست خانوادهی ششنفرهی خود است، میگوید که هرازگاهی برای پیداکردن کار به سر چوک میرود؛ اما موفق نمیشود که کار دلخواهش را بیابد.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
او از حکومت سرپرست میخواهد که باید برنامهی کار در بدل توزیع مواد خوراکی به گونهی درازمدت راهاندازی شود. «هر وقت کار فراهم شود، ما سر کار میرویم و زیاد خوشحال میشویم که کار دایمی به ما فراهم شود.»
سمیعالله، باشندهی پروان، میگوید که در برنامهی کار در بدل توزیع مواد خوراکی، باید اشخاص مستحق استخدام شود. «اگر به مردم مستحق برسد، به تأمین نفقهی خانواده کمک میشود و اگر به اشخاص مستحق نرسد، فایده ندارد. خواست ما این است که اشخاص مستحق در آن استخدام شوند.»
گفتنی است که پیش از این، بانک جهانی با پخش گزارشی گفته بود که سطح بیکاری در میان جوانان و زنان در افغانستان به گونهی نگرانکنندهای بلند رفته است.