فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال‌احمر (IFRC) با هم‌کاری جاپان، روز گذشته به ۵۰۰ زنی که سرپرستی خانواده‌های شان را برعهده دارند و در یک برنامه‌ی آموزشی چهارماهه در بخش‌های تجارت، خیاطی، گل‌دوزی، خامک‌دوزی و مرغ‌داری آموزش دیده‌ اند، وسایل کار توزیع کرد.

برگزارکنندگان این برنامه، می‌گویند که ۵۴ تن از این زنان در بخش مرغ‌داری و ۴۴۶ تن دیگر آن‌ها در بخش‌های خیاطی، گل‌دوزی و خامک‌دوزی، آموزش دیده اند. نوریه برمک، آموزگار این برنامه‌ی آموزشی، هدف از راه‌اندازی این برنامه را تشویق زنان و کارآفرینی به آن‌ها عنوان می‌کند.

او می‌‌افزاید: «یک ماه این برنامه برای تجارت بود. در ختم برنامه وسایل به این خانم‌ها داده می‌شود تا برای خود بازاریابی کنند. این خانم‌ها از کابل، هرات، مزارشریف، کندهار و جلال‌آباد بودند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

عمران‌الله کامران، کارمند در فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال‌احمر، می‌گوید به زنانی که در بخش‌های خیاطی و مرغ‌داری آموزش دیده اند، به ارزش ۴۰۰ دالر وسایل خیاطی و ۲۴ هزار افغانی وسایل مرغ‌داری توزیع شده است.

او می‌افزاید: «۵۴ تن از بخش مرغ‌داری فارغ شده و بقیه در بخش‌های خیاطی، خامک‌دوزی و گل‌دوزی آموزش داده شده اند و ۴۰۰ دالر به این‌ها کیت‌ها داده می‌شود.»

برگزارکنندگان این برنامه، می‌گویند که عملی‌سازی این برنامه ۳۱ میلیون افغانی هزینه برداشته که فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال‌احمر آن را پرداخته و از سوی مؤسسه‌ی «روکیان» تطبیق شده است.

در سوی دیگر، شماری از زنانی که در این برنامه آموزش دیده اند، می‌گویند که این برنامه به آن‌ها سودمند بوده است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

نسیمه، از اشتراک‌کنندگان این برنامه که در بخش خیاطی آموزش دیده است، می‌گوید: «شوهرم معتاد است، خودم سرپرست خانواده هستم. نان‌آور ندارم، خیر ببینند، کار یاد گرفتم. حالا از همین راه درآمد می‌یابیم.»

بی‌بی ماری، از دیگر اشتراک‌کنندگان این برنامه، نیز می‌گوید: «کار را یاد گرفتم؛ خیاطی، مهره‌دوزی و قیچی؛ هر چیز را قیچی و دوخته می‌توانم. شوهرم فوت شده، خودم نان‌آور هستم و از همین راه پول برق، آب و گاز می‌برآید.»

فروپاشی جمهوری و افزایش گراف ناداری و بی‌کاری به ویژه در میان زنان سبب شده که شماری از آن‌ها به کار در روی جاده‌ها یا تکدی‌گری رو آورند؛ اما حکومت سرپرست و نهادهای امداد‌‌رسان با راه‌اندازی برنامه‌های آموزشی در توانمند‌سازی و پشتیبانی از زنان بی‌سرپرست تلاش کرده اند.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: