نمایش‌گاه سه‌روزه‌ی «صنایع دستی بانوان»، روز سه‌شنبه، ۲۴ دلو، در هرات گشایش یافت. در این نمایش‌گاه، ۳۰ بانوی بازرگان دست‌آوردها و صنایع دستی شان را در بخش‌های گوناگون از قبیل گند افغانی، میوه‌ی خشک، محصولات زعفرانی و دیگر لوازم تزیینی، به نمایش گذاشته‌ اند.

بر اساس گفته‌های بانوان غرفه‌دار، آنان با امکانات کم و پس‌اندازهای شان این نمایش‌گاه را در مکان کوچکی برگزار کرده اند. بانوان غرفه‌دار به این آرزو هستند که این نمایش‌گاه سبب پیش‌رفت صنایع دستی و کارهای شان شود.

سمیه، بانوی ۲۴ساله و یکی از غرفه‌داران در این نمایش‌گاه، می‌گوید که برای ایجاد زمینه‌‌ی کار و بازاریابی برای صنایع دستی بانوان، برگزاری این گونه نمایش‌گاه‌ها ضروری است.

او که با چند تن از دختران جوان دیگر در غرفه‌ی لباس‌فروشی‌اش حضور دارد، در باره‌ی رابطه‌ی نمایش‌گاه و جذب مشتری چنین می‌گوید: «به نظر من نمایش‌گاه خیلی هم خوب است که هر چند وقت برگزار شود؛ به خاطر این که یک تغییر و تحول می‌آید؛ به خاطر این که مشتری بیش‌تر جذب می‌شود و محصولات خود را ما می‌توانیم ارائه بدهیم.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در این نمایش‌گاه در کنار بانوان تجارت‌پیشه، دختران دانش‌جو و دانش‌آموز نیز اشتراک کرده‌ و محصولات و تولیدات دستی شان را به نمایش گذاشته اند.

ریحانه اسحاق‌زی، یک تن از بانوان تجارت‌پیشه، از رشته‌ی قضا و سارنوالی دانش‌گاه هرات فارغ شده است. در غرفه‌ی مربوط به ریحانه لوازم متفاوت از جمله لوازم تزیینی برای روز عاشقان یا ولنتاین، دیده می‌شود و این غرفه را نسبت به دیگر غرفه‌ها متفاوت‌تر کرده است.

بانو اسحاق‌زی، می‌گوید: «مردم مناسبات را خوش دارند مثل یلدا، مثل عید، مثل نوروز، مثل ولنتاین و دیگر روزها. به نحوی می‌توان گفت جشن می‌گیرند؛ استقبال می‌کنند؛ حتا برای مادر خود می‌توانند به ولنتاین یک تحفه بدهند. به همین خاطر یک حوزه‌ی کار ما مختص به روزهای مناسبتی است. شما در هفته‌ای قرار دارید که مردم در آستانه‌ی آمدن روز ولنتاین هستند و مردم همه دنبال کادو و هدایای آماده‌شده می‌گردند.»

از سوی دیگر، شماری از غرفه‌داران می‌افزایند که با وجود برگزاری این نمایش‌گاه نسبت به ساحه‌ی کوچک و موقعیت این نمایش‌گاه، از سوی مردم با استقبال کم‌تری روبه‌رو شده است؛ اما آن‌ها خوش‌بین هستند که در روزهای آینده مردم بیش‌تر از این نمایش‌گاه بازدید کنند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

روزیتا محمدی، یک تن دیگر از غرفه‌داران، به سلام‌وطندار می‌گوید که نمایش‌گاه را با هزینه‌ی شخصی خود شان برگزار کرده؛ اما تا کنون با استقبال گرم بازدیدکنندگان روبه‌رو نشده اند.

در همین حال، روزیتا صالحی، مسئول برگزارکننده‌ی این نمایش‌گاه، می‌گوید که نمایش‌گاه تنها برای بخش بانوان است و آقایان اجازه‌ی ورود به نمایش‌گاه را ندارند.

بانو صالحی در باره‌ی هدف این نمایش‌گاه توضیح می‌دهد: «در حدود ۳۰ غرفه در این نمایش‌گاه حضور دارد؛ هر نوع محصول در این جا است که بیش‌تر شان دست‌ساخت خود بانوان است. مثلاً از غذاها، از لباس، از صنایع دستی، از دیکوری منازل، از لوازم دستی آرایشی و هدف برگزاری نمایش‌گاه، شناخته‌شدن محصولات است و رشد اقتصاد آن‌ها که شناخته شوند. در داخل هرات ما تولیدات خوبی داریم.»

گفتنی است که به منظور رشد کسب‌وکار زنان، در سال روان نمایش‌گاه‌های زیادی با پشتیبانی نهادهای بین‌المللی و به هم‌کاری حکومت در هرات برگزار شده است.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: