شماری از باشندگان ولسوالی مارمل بلخ که در زمین‌لرزه‌ی دوازدهم عقرب خانه‌های شان تخریب شده، می‌گویند؛ هنوز شوک زمین‌لرزه را فراموش نکرده ‌که زمستان پیش‌رو ترس و نگرانی تازه‌ای را بر جان‌ شان افکنده است.

باشندگان مارمل که خانه‌های‌ شان در زمین‌لرزه ویران شده، با دستان خالی، جیب‌های تهی و بدون سقفی برای محافظت در برابر بارش برف و باران، به استقبال زمستان می‌روند.

ساخت سرپناه دایمی، فراهم‌سازی مواد خوراکی و سوختی، عرضه‌ی خدمات بهتر درمانی و رسیدگی به مشکل کم‌بود آب، از مهم‌ترین خواست‌های زلزله‌زدگان مارمل بلخ است.

ذکریا، یکی از باشندگان مارمل، می‌گوید که در زمین‌لرزه منبع‌های آب آشامیدنی شان تخریب شده و اکنون برای رسیدن به نزدیک‌ترین منبع آب باید تا دو ساعت پیاده روی کنند. «سابق که آب ما از پایپ‌های که در بالا به ذخیره وصل بود، می‌آمد. در زمین‌لرزه، پایپ‌های ترکیده و روزانه یک تا دو ساعت زمان نیاز داریم که آب بیارویم. دولت باید برای ما کمک کند؛ آب ما را برساند، یک خانه بسازد و مواد سوخت بدهد زمستان است. همه چیز ما زیر خاک مانده است.»

رضوان، دیگر باشنده‌ی مارمل بلخ نیز، از نبود سرپناه در آستانه‌ی زمستان ابراز نگرانی کرده و می‌گوید که برای بازسازی و ساخت خانه‌های‌ شان کمکی انجام نشده است. «قبلن هم مردم ولسوالی ‌مارمل فقیر و غریب بودند؛ زلزله هم برای مردم خیلی خساره وارد کرده است. خیلی خانه‌ها خساره دیده تا هنوز کمک‌های درست هم نشده است. زمستان در پیش‌رو است.»

موالدین، یکی دیگر از باشندگان ولسوالی مارمل، می‌گوید که زلزله‌زدگان در وضعیت دشواری قرار دارند و به کمک‌های فوری نیاز دارند. «اساسی‌ترین نیاز برای مردم که در زلزله اخیر آسیب‌دیدن، سرپناه نیاز است و هم‌چنان برای زندگی شان مواد خوراکی، لباس گرم، دوا و دیگر ضرورت‌ها که نیاز است، باید برای شان توزیع شود.»

بر پایه‌ی آمار رسمی، در زمین لرزه اخیر در شمال افغانستان، ۱۴۶ خانه در ولسوالی مارمل تخریب شده است. مسئولان محلی در این ولسوالی، می گویند که کمک‌های توزیع‌شده از سوی شماری از موسسه‌ها و نهاد برای زلزله‌زدگان بسنده نبود و به گسترش برنامه‌های حمایتی نیاز است.

حبیب‌الرحمان حبیب، مدیر قریه‌جات ولسوالی مارمل بلخ، می‌گوید: «در این‌ جا چندین دفتر کمک‌رسانی کردند؛ اما ناچیز بوده است. برنامه‌ی جهانی غذا و اچ‌اچ به ۲۵ خانواده ۱۱ هزار و ۱۸۰ افغانی توزیع کرد، برخی دفترهای دیگر نیز مواد خوراکی، غیرخوراکی مثل خیمه، کمپل و کیت‌های بهداشتی توزیع کرد و دیگر چیزی توزیع نشده است.»

در زمین‌لرزه‌ی ۱۲ عقرب در شمال افغانستان، هزاران خانه در سمنگان، بلخ، سرپل و کندز تخریب شده و ۲۷ تن جان باخته و بیش از هزار تن نیز زخم برداشتند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: