سازمان جهانی بهداشت، در تازه‌ترین گزارش خود از دست‌رسی شهروندان افغانستان به خدمات صحی، از توقف کامل یا جزئی فعالیت ۹۷ بخش صحی در کشور، خبر داده است.

این بخش‌های صحی که شامل ۷۹ گروه سیار و ۱۸ مرکز ثابت است، به دلیل بازداشتن زنان از کار در مؤسسه‌های غیردولتی داخلی و خارجی از سوی امارت اسلامی، فعالیت خود را متوقف کرده ‌اند.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده‌ که توقف فعالیت این بخش‌ها، دست‌رسی نزدیک به ۵۰۰ هزار تن را از خدمات صحی فوری و حیاتی محروم کرده ‌است.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

در بخشی از گزارش این سازمان آمده ‌است: «نقشه یا گزارش سوم که در ۱۳ جنوری سال جاری ارائه شد، نشان می‌دهد که ۹۷ بخش صحی از جمله ۷۹ تیم سیار و ۱۸ مرکز ثابت به گونه‌ی کامل یا جزئی فعالیت‌های خود را به حالت تعلیق در آورده اند.»

در همین حال، وزارت صحت عامه، تأکید می‌کند که مرکزهای صحی موجود در ساختار این وزارت، بدون سکتگی به فعالیت خود ادامه می‌دهد؛ اما توقف فعالیت مؤسسه‌هایی که در بخش صحی فعالیت داشتند، به دلیل ممنوعیت کار زنان، سوءتفاهم است.

شرافت زمان امرخیل، سخن‌گوی وزارت صحت عامه، به سلام‌وطندار می‌گوید: «البته برخی مؤسسه‌ها بر اساس سوءتفاهم که درک درست نکرده‌ اند، فعالیت خود را متوقف کرده و بعضی از این مؤسسه‌ها هم فعالیت خود را دوباره آغاز کرده اند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

بیش‌تر بخش‌های صحی‌ای که سازمان جهانی بهداشت از توقف فعالیت آن‌ها در افغانستان خبر داده‌، گروه‌های صحی سیاری اند که در مناطق دوردست که باشندگان آن کیلومترها از مرکزهای درمانی ثابت دور اند و به ابتدایی‌ترین خدمات درمانی دست‌رسی ندارند، فعالیت داشته است.

فدامحمد پیکان، معین پیشین عرضه‌ی خدمات صحی وزارت صحت عامه، با تأکید بر اهمیت گروه‌های صحی سیار در ساختار صحی افغانستان، می‌گوید که اکنون نظام صحی کشور به تقویت بیش‌تری نیاز دارد و کاهش در عرضه‌ی خدمات صحی، نگران‌کننده ‌است.

این در حالی است که ساختار صحی افغانستان پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی بیش‌تر از پیش آسیب‌پذیر شده و به کمک‌های جهانی وابسته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: