فساد در وزارت صحت؛ پای فیروزالدین فیروز در میان است

فیروزالدین فیروز، وزیر پیشین صحت که بیش از پنج سال مسئولیت این وزارت را عهده‌دار بود، بر بنیاد مدارکی که به سلام‌وطندار رسیده، به اجراأت فراقانونی، خویش‌خوری و عملکرد فسادزا در وزارت صحت متهم است.

مدارک نشان می‌دهد که فیروزالدین فیروز، وزیر پیشین صحت پس از اشغال کرسی این وزارت در کنار سپردن چندین پروژۀ خردوبزرگ برای موسسات شخصی‌ خودش زیر نام تقویه حکومتداری افغانستان یا «GIA» و موسسۀ کورس‌های مدیریت ادارۀ صحت عامه و پژوهش افغانستان، شفیق‌الله شهیم که پیش از این معاون مالی و اداری موسسۀ تقویه حکومتداری افغانستان بود را نخست به ریاست ادارۀ تقویت سیستم صحی گماشت و سپس راهش را به کرسی معینیت مالی و اداری باز کرد.

همچنان آقای فیروز دکتر هدایت‌الله استانکزی که رئیس عمومی موسسۀ کورس‌های مدیریت ادارۀ صحت و پژوهش افغانستان به رهبری خود او می‌باشد را نیز به عنوان مشاور ارشدش در وزارت صحت عامه گماشت.

منابع می‌گویند، پس از تشکیل مثلث سه یار قدیم «فیروز، شهیم و استانکزی» در وزارت صحت، آنان در تبانی و همکاری هم چندین پروژه که نمونۀ کلان آن پروژۀ «کلستر دوم» ولایت غزنی می‌باشد را بدون در نظرداشت مراحل تدارکاتی با قیمت هنگفتی به موسساتی که خود در آن سهیم هستند، سپردند.

خواستیم در این باره دیدگاه دکتر فیروزالدین فیروز، وزیر پیشین صحت را داشته باشیم، اما با تماس‌ها و پیام‌های مکرر و پی‌هم حاضر به گفت‌وگو نشد.

مکتوب‌هایی که از وزارت امور خارجه نیز در اختیار سلام‌وطندار قرار گرفته است نشان می‌دهد که فیروزالدین فیروز، وزیر پیشین صحت پای مکتوبی به خاطر اشتراک در ۳۱مین کانگرس بین‌المللی قابله‌ها، امضا کرده و خواسته است طی مراحل شود. در این مکتوب در کنار دکتر فیروز، نام‌ دکتر محمدداوود عظیمی، رئیس منابع بشری و شخصی به نام مصطفی شریفی، که سکرتر/دستیار مقام وزارت صحت معرفی شده ‌است نیز دیده می‌شود.

منابع به سلام‌وطندار می‌گویند، مصطفی شریفی، پسر دکتر فیروز، کارمند وزارت صحت نیست و به خاطر رسیدن به کانادا، به نام سکرتر مقام وزارت جازده ‌شده و شامل سفر می‌شود. به نقل از منبع، پسر آقای فیروز پس از آن دیگر به افغانستان برنگشت.

خواستیم در مورد این اتهام‌ها دیدگاه فیروزالدین فیروز، وزیر پیشین صحت را نیز داشته باشیم، اما آقای فیروز در این مورد نیز حاضر به گفت‌وگو با سلام‌وطندار نشد.

اکمل سمسور، سخنگوی وزارت صحت پیرامون سوابق کاری و چه‌گونه‌گی حضور مصطفی شریفی، در جمع کارمندانی که عازم کانادا شدند، می‌گوید که قرار معلومات و بررسی منابع بشری وزارت صحت، با مشخصات مصطفی شریفی کارمندی نداشته است.

به گفتۀ آقای سمسور، بر بنیاد معلومات آنان در سال ۲۰۱۷ میلادی تنها آقای فیروز و داوود عظیمی، رئیس منابع بشری وزارت صحت به خاطر حضور در ۳۱مین کانگرس قابله‌ها به کانادا سفر کرده بودند. اما آقای سمسور از دادن هرگونه معلوماتی در بارۀ چه‌گونه‌گی روند مقرری آقایان شهیم و استانکزی و صحت‌وسقم سپردن قرارداد به موسسه‌های آقای فیروز، خودداری کرد.

زهرا میرزایی، رئیس انجمن قابله‌ها اما می‌گوید که در سال ۲۰۱۷ میلادی شماری از قابله‌ها از آدرس وزارت صحت در این اجلاس اشتراک کردند. به گفتۀ خانم میرزایی، آنان تاکنون از برگشت و یا عدم برگشت قابله‌هایی که از آدرس وزارت صحت به خاطر اشتراک در کانگرس قابله‌ها به کانادا سفر کرده بودند، اطلاعی ندارند.

پیش از این فروش‌ ده‌ها دستگاه‌ وینتلاتور به پاکستان، فساد در کمک‌های مبارزه با کرونا و چه‌گونه‌گی حیف‌ومیل هزینۀ دارو و دستگاه‌های تجریدگاه‌های مبارزه با کرونا از موارد بحث‌برانگیز و نگران‌کننده در میان مردم بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *