وزارت دفاع کوریای شمالی، با محکومکردن ورود یک ناو هواپیمابر ایالات متحده به بندری در کوریای جنوبی، هشدار داده است که پیونگیانگ در برابر «تهدید دشمنان، اقدامهای تهاجمیتر» انجام خواهد داد.
این موضعگیری یک روز پس از آن اعلام شد که کوریای شمالی یک موشک بالستیک کوتاهبرد را به سوی آبهای شرقی شبهجزیره کوریا پرتاب کرده بود.
نو گوانگ چول، وزیر دفاع کوریای شمالی، گفته است: «برای تضمین امنیت و دفاع از صلح، ما بر اساس قدرت خود، در برابر تهدیدهای دشمنان اقدامهای تهاجمیتری انجام خواهیم داد.» او افزوده است که هر تهدیدی که به امنیت کوریای شمالی آسیب برساند، «هدف مستقیم» خواهد بود.
ایالات متحده اخیراً تحریمهای تازهای را بر هشت شهروند و دو نهاد کوریای شمالی به دلیل پولشویی و فعالیتهای سایبری اعمال کرده است. همزمان پیت هگست، وزیر دفاع امریکا، برای دیدار با مقامهای کوریای جنوبی به سئول سفر کرده است.
وزیر دفاع کوریای شمالی، در واکنش به سفر مقامهای دفاعی واشینگتن و سئول به منطقهی غیرنظامی میان دو کوریا، آنها را متهم کرده که در تلاش اند «نیروهای هستهای و متعارف خود را به هدف مقابله با پیونگیانگ هماهنگ کنند.»
این اظهارات در پی برگزاری نشست سالانهی مشورتی امنیتی میان امریکا و کوریای جنوبی و همزمان با ورود ناو هواپیمابر «جرج واشینگتن» و گروه نبرد پنجم نیروی دریایی امریکا به بندر بوسان بیان شده است.
همزمان، نیروهای امریکایی و کوریای جنوبی در چارچوب رزمایش گستردهای با نام «پرچم آزادی» تمرینهای نظامی مشترک انجام داده اند.





