پیو اسمیت، مدیر منطقهای آسیا و اقیانوسیهی صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، گفته که توقف کمکهای نقدی امریکا به افغانستان، مرگومیر و آسیبپذیری میلیونها شهروند افغانستان به ویژه زنان را افزایش خواهد داد.
او، این موضوع را در گفتوگو با خبرگزاری رویترز مطرح کرده و افزوده که ادامهی این وضعیت از ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۸ سبب مرگومیر ۱۲۰۰ مادر خواهد شد. «وقتی پروژههای ما تأمین مالی نشود، زنان مجبورند به تنهایی و در شرایط غیرصحی ولادت کنند. نوزادان از علل قابل پیشگیری جان خود را از دست میدهند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
این مقام سازمان ملل متحد، تأکید کرده که به دلیل تعلیق کمکهای امریکا و بستهشدن مرکزهای درمانی، بیش از نه میلیون تن در افغانستان و بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار مهاجر افغان در پاکستان، دسترسی شان به خدمات صحی قطع خواهد شد.
با این همه، زنان در شماری از ولایتها از کمبود یا نبود خدمات صحی در مناطق شان شکایت کرده و این وضعیت سبب مرگ زنان باردار و نوزادان آنان شده است.
ثریا، باشندهی ولسوالی غوریان هرات، میگوید: «داکتران در گذشته معاینه میکرد و دارو میداد؛ اکنون دارو نیست؛ زنان کودکان شان را در خانه به دنیا میآورند؛ گاهی این مشکل سبب مرگ مادر و کودک میشود.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
زینب، باشندهی ولسوالی جغتوی غزنی، میگوید که دسترسینداشتن به خدمات درمانی بهموقع زندگی آنان را تهدید میکند. «کلینیک نیست؛ خیلی دور است و در کلینیک دارو نیست؛ تمام بیماران را به گونهی دارو میدهند که معاینه نمیکنند.»
صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، دوشنبهی هفتهی روان در گزارش اعلام کرد که زنان افغانستان به دلیل دسترسینداشتن به مراقبتهای صحی ایمن و مؤثر در مناطق شان، در معرض خطر قرار دارند.