صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، یکشنبه، ۹ ثور، با پخش گزارشی هشدار داده است که در ۲۰۲۴ میلادی بیش از ۱۲ میلیون کودک در افغانستان به کمکهای انساندوستانه نیاز دارند.
یونیسف، در بخشی از گزارشش در بارهی چگونگی ارائهی کمکهای انساندوستانهی این نهاد در سال روان میلادی، گفته که با وجود بلندماندن میزان نیازمندان در افغانستان، کمبود بودجه، تغییرهای آبوهوایی و وضع محدودیتها بر فعالیت کارکنان کمکرسان زن این نهاد، تأثیرهای منفی بر ارائهی کمکهای انساندوستانه در افغانستان گذاشته است.
صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد، تأکید کرده که تا کنون کمتر از نیمی از بودجهی مورد نیازش برای رسیدگی به وضعیت ۲۳.۷ میلیون تن از جمله ۱۲.۳ میلیون کودک، تأمین شده است.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در گزارش یونیسف آمده است: «۲۳.۷ میلیون تن از جمله ۱۲.۳ میلیون کودک در ۲۰۲۴ به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند که عمدتاً به دلیل تأثیرات شدید آبوهوایی و سقوط اقتصاد کشور است. برای پاسخگویی، یونیسف به ۱.۴ میلیارد دالر نیاز دارد که تا کنون ۳۵ درصد آن تأمین شده است. مداخله در اجرای فعالیتهای انساندوستانهی یونیسف که ۱۷ مورد آن در مارچ ۲۰۲۴ گزارش شده و شامل محدودکردن مشارکت زنان در برنامههای بشردوستانه بوده، بخشی دیگر از چالشها است.»
در گزارش یونیسف، همچنان آمده است که پس از تغییر نظام سیاسی در افغانستان، سرمایهگذاری اندک برای پاسخگویی به نیازهای اساسی و بازسازیها از سوی حکومت سرپرست برای رسیدگی به نیازهای انساندوستانه در افغانستان، ناکافی بوده و از این رو کمکهای انساندوستانه توانسته است تا اندازهی زیادی از یک فاجعه جلوگیری کند.
در همین حال، شماری از کودکانی که برای یافتن لقمهنانی برای خانوادههای شان از صبح تا شام با درآمدی کمتر از ۵۰ افغانی در جادههای شهر کابل کار میکنند، میگویند که اگر وضعیت زندگی شان بهتر میبود، به جای کارکردن درس میخواندند.
عبدالله ۱۲ساله به سلاموطندار میگوید: «روزانه از هفت صبح تا هشت شب را این جا کراچیرانی میکنم؛ هشت نفر هستیم. در بگرام درس میخواندم؛ حالا مکتب نمیروم؛ به خاطر کاروبار نمیروم؛ پدرم مریض است؛ فقط همین نان و اینها را برای خانوادهام جور میتوانم.»
یحیای ۱۳ساله نیز میگوید: «در خانهی ما تنها پدرم است؛ ریشسفید است. خودم ۱۳ساله هستم؛ صنف هفت مکتب هستم؛ کار میکنم؛ نیم روز مکتب میروم. بعد از ظهر تا هشت شب از کار میآیم؛ همان مصرف روزانهی ما میشود.»
در بخش دیگری از گزارش یونیسف آمده که چالشهای محیطزیستی به دلیل بارش شدید باران، سیلابها و ژاله نیز بر میزان نیازمندی شهروندان در سال روان میلادی افزوده است.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
محمدرحیم، کشاورز در غزنی، میگوید که سیلابها و ژالهها همانند سال پار سبب کاهش حاصلات کشاورزی و باغداری او خواهد شد و نیازمندی خانوادهاش را افزایش خواهد داد.
او میافزاید: «برف و باران که میشود، حاصلات کم میشود. پارسال خیلی حاصلات ما کم شد؛ گل میکند؛ پس ژاله و باران خراب میکند. در خانه هشت نفر هستیم، این وضعیت حاصلات ما را خراب میکند. اقتصاد ما هم خوب نیست؛ رسیدگی نمیتوانم؛ حیران ماندهام که چه کنم!؟»
گفتنی است که پیش از این سازمان حفاظت از کودکان نیز، گفته بود که ۲۵۰ هزار کودک افغان بازگشته از پاکستان با کمبود غذا و سرپناه روبهرو اند.