شماری از کشاورزان در ننگرهار، لغمان و کندز که در گذشته خشخاش می‌کاشتند، می‌گویند که هنوز کاشت بدیل به آنان ارائه نشده و این وضعیت مشکلات اقتصادی شان را بیش‌تر کرده است.

قدرت‌الله، کشاورز در ننگرهار که پس از ممنوعیت کاشت خشخاش به کاشت گیاهان معمولی رو آورده، می‌گوید که از کاشت آن درآمد قناعت‌بخش ندارد. او می‌افزاید: «سال گذشته هم کوکنار کاشته بودم؛ اما از بین بردند؛ کوکنار را برای بهبود وضعیت اقتصاد خود کاشت می‌کردیم؛ چون مصرفش کم و درآمدش زیاد بود. پس از ممنوعیت کاشت خشخاش کاشت بدیل به ما ارائه نشده است.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

بسم‌الله، کشاورز در لغمان، می‌گوید که کشاورزی تنها منبع درآمدش است و ارائه‌نشدن کاشت بدیل مشکلات اقتصادی‌اش را افزایش داده است. به گفته‌ی این کشاورز، «امسال هم کاشته بودم؛ اما در زمان برداشت نیروهای امارت اسلامی از بین بردند؛ آن‌ها وعده دادند که کاشت بدیل می‌دهیم که حاصلات و اقتصاد تان بهتر شود؛ اما تا هنوز کاشت بدیل داده نشده. روزگار ما بسیار خراب است.»

سهیل، کشاورز در کندز با شکایت از ارائه‌نشدن کاشت بدیل، می‌گوید: «زمین‌های ما را بررسی کردند؛ اما هنوز تخم‌های بدیل به ما نرسیده است؛ امیدوارم برسد که حاصلات خوب داشته باشیم.»

این کشاورزان، از حکومت سرپرست می‌خواهند که برای بهبود وضعیت اقتصادی آنان کاشت بدیل ارائه کند.

در سوی دیگر، روزا اوتونبایوا، رییس دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، در دیدار با محمد عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، گفته که این نهاد نشستی را برای ارائه‌ی کاشت بدیل، کمک به کشاورزان و درمان افراد معتاد به مصرف مواد مخدر، برگزار می‌کند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید                       

با این همه، مصباح‌الدین مستعین، سخن‌گوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، می‌گوید که پس از ممنوعیت کاشت خشخاش، این وزارت افزون بر دیگر گیاهان، ۲۵ میلیون بته‌ی هنگ را به کشاورزان توزیع کرده است. او می‌افزاید: «ترویج کاشت بدیل سه تا شش سال زمان نیاز دارد؛ اکنون ما به کشاورزان بته‌های نمایشی داده‌ایم مانند زعفران که در ۱۸ ولایت تولید و گیاه هنگ که در تمام ولایت‌ها کاشت شده است.»

شیخ هبت‌الله آخوندزاد، رهبر امارت اسلامی دو سال پیش کاشت خشخاش را در سراسر افغانستان ممنوع اعلام کرد. دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، سال گذشته‌ی خورشید در گزارشی اعلام کرد که منع کاشت خشخاش، بیش از یک میلیارد دالر به کشاوران زیان وارد کرده است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: