وزارت امور خارجهی ایالات متحدهی امریکا، در یک تصمیم تازه به مأموریت چهارسالهی توماس وست، نمایندهی ویژهی این کشور برای افغانستان، پایان داده است.
در بیانیهی وزارت امور خارجهی امریکا، آمده است که توماس وست پس از این مسئولیت دفتر همآهنگی تحریمهای وزارت امور خارجهی امریکا را برعهده دارد و مأموریت او در امور افغانستان از سوی کرن دیکر، کاردار سفارت امریکا برای افغانستان؛ رینا امیری، نمایندهی ویژهی امریکا در امور زنان افغانستان و یک دیپلمات در وزارت امور خارجه به پیش برده خواهد شد.
توماس وست در شرایطی نمایندگی امریکا برای افغانستان را برعهده داشت که افغانستان در این روزگار دستخوش تحولات عمیقی شد و هماکنون نیز در یک وضعیت مبهم سیاسی و اقتصادی به سر میبرد.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
وزارت امور خارجهی امریکا، تأکید کرده که رویکرد این کشور در برابر افغانستان تغییر نکرده است و هنوز به آن به عنوان یک اولویت میبیند.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجهی امریکا، در یک نشست خبری در پاسخ به پرسشی در این باره گفته است: «تلاشهای امریکا در خصوص افغانستان ادامه پیدا میکند و پس از این رهبری مأموریت در امور افغانستان را کرن دیکر، کاردار سفارت امریکا برای افغانستان؛ رینا امیری، نمایندهی ویژهی امریکا در امور زنان افغانستان و پومرشیم از وزارت خارجه به پیش خواهند برد.»
ایالات متحدهی امریکا در حالی در مأموریت خود در خصوص افغانستان تغییرهایی میآورد که این مأموریت با انتقادهای زیادی هم روبهرو بوده است.
با این حال، آگاهان روابط بینالملل، باور دارند که این تغییرها نشاندهندهی تغییرهای جزئی در رویکرد امریکا در بارهی افغانستان است و با توجه به بحرانهای دیگر در جهان، مسئلهی افغانستان اولویت اساسی برای امریکا نیست.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
ولی فروزان، آگاه روابط بینالملل، میگوید: «یک تعداد افغانهای ما هنوز فکر میکنند که امریکا در قبال افغانستان برنامه دارد؛ یک تحولی را این جا ایجاد میکند؛ در حالی که امریکا از قبل هم کدام برنامهای به خاطر افغانستان نداشت و پس از خروج خود از افغانستان، این کشور را فراموش کرد و دیگر اولویت ندارد.»
محمدحلیم صیام، دیگر آگاه روابط بینالملل، نیز میگوید: «مأموریت توماس وست به عنوان نمایندهی ویژهی امریکا برای افغانستان، در یک بستر سیاسی پیچیده و متغیر شکل گرفت و پس از رویکارآمدن امارت اسلامی، این مأموریت به یکی از چالشبرانگیزترین مراحل دیپلماسی معاصر تبدیل شد.»
گفتنی است که در سه سال گذشته ایالات متحدهی امریکا هرچند به حضور نظامی و سیاسیاش در افغانستان پایان داده؛ اما در این مدت کمکهای انساندوستانهی این کشور برای افغانستان ادامه داشته است.