مسئولان در بخش افغانستان برنامهی جهانی غذای سازمان ملل متحد، به سلاموطندار میگویند که برای کمک به نیازمندان در افغانستان در شش ماه پیش رو، به ۱۱۱ میلیون دالر بودجهی فوری نیاز دارند. مسئولان هشدار میدهند که اگر این پول در اختیار آنان قرار نگیرد، میزان کمکهایش به نیازمندان در افغانستان کاهش خواهد یافت.
وحیدالله امانی، سخنگوی برنامهی جهانی غذای سازمان ملل متحد در افغانستان، به سلاموطندار میگوید: «برای این که ما مواد غذایی را در مناطق دوردست و کوهستانی که با اولین برفباری راههای آن بسته میشود ذخیره بکنیم، بیش از سه میلون نفر در این مناطق به زمستان شان مواد غذایی نیاز دارند. این را باید ذخیره کرده بتوانیم و این بسیار عاجل نیاز است.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در همین حال، شماری از خانوادههای نیازمند در شهر کابل، میگویند که با گذشت هر روز نیازمندی آنان به کمکهای انساندوستانه بیشتر میشود.
جمال، باشندهی شهر کابل، میگوید: «سطح اقتصاد بسیار پایین آمده است، کار نداریم، بسیار مشکل است که نفقهی خانواده را برآورده کنیم. ما توان برآوردن نیازهای خانواده و حمایت از آنها را نداریم، به کمکهای بیشتر نیاز است تا به مردم صورت گیرد.»
از سویی هم، روزا اوتونبایوا، نمایندهی ویژهی دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان و رییس دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، با ابراز نگرانی از افزایش فقر در افغانستان، میگوید که بیشترین بخش کمکهای انساندوستانه در این کشور از سوی کشورهای غربی انجام میشود و این کشورها برای فرستادن این کمکها، روی تأمین حقوق زنان و دختران افغان از سوی حکومت سرپرست تأکید میکنند.
امارت اسلامی اما میگوید که کشورهای کمککننده به افغانستان، نباید کمکهای شان را سیاسی بسازند و از آن به عنوان ابزار فشار بر حکومت سرپرست کار گیرند.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت سلامی، میگوید: «مسائل بشری باید بدون قیدوشرط انجام شود. این کمکها نباید سیاسی شود، این یک اصل مهم است، امارت اسلامی کمکهایی که با قیدوشرط باشد را نمیپذیرد. از طرفی هم، ما پلانها و برنامههای خاص را برای کمک به نیازمندان و حل مشکلات مردم روی دست داریم.»
مسئولان در بخش افغانستان برنامهی جهانی غذای سازمان ملل متحد، میافزایند که در شش ماه نخست سال روان میلادی برای بیش از ۱۶ میلیون نیازمند در سراسر افغانستان مواد غدایی کمک کرده اند که از این میان هشت میلیون آنان زنان اند.