بانک جهانی، از عمده‌ترین نهادهای تمویل‌کننده‌ی مالی پروژه‌های توسعه‌ای و زیربنایی در دست‌کم دو دهه‌ی پسین در افغانستان بود؛ اما این نهاد بزرگ کمک‌های خود را برای تطبیق پروژه‌های توسعه‌ای در افغانستان، پس از ۱۵ آگست ۲۰۲۱ به حالت تعلیق در آورد.

فریدون سینیرلی‌اوغلو، هم‌آهنگ‌کننده‌ی ویژه‌ی سازمان ملل متحد برای افغانستان، روز سه‌شنبه در دیدار با محمد عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، گفته است که بانک جهانی در آینده‌ی نزدیک نشستی را در باره‌ی افغانستان برگزار خواهد کرد.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در همین حال، ارگ با پخش خبرنامه‌ای در حساب کاربری اکس خود نوشته است که پایان تعزیرات جهانی، ازسرگیری کار پروژه‌های نیمه‌کاره‌ی بانک جهانی و تقویت نظام بانکی افغانستان، از محورهای اصلی این نشست خواهد بود.

در خبرنامه‌ در بار‌ه‌ی زمان و مکان مشخص این نشست چیزی گفته نشده؛ اما در بخشی از آن به نقل از فریدون سینیرلی‌اوغلو چنین آمده ‌است: «بانک جهانی در آینده‌ی نزدیک در رابطه به افغانستان نشست دارد که در آن در مورد رشد سکتور بانکی افغانستان، ختم تعزیرات و آغاز مجدد پروژه‌های نیمه‌تمام بانک جهانی در افغانستان، بحث و تبادل نظر صورت خواهد گرفت.»

در این دیدار، محمد عبدالکبیر از آغاز کار پروژه‌های نیمه‌کاره‌ی بانک جهانی در افغانستان استقبال کرده است. با این حال، وزارت اقتصاد نیز، با استقبال از این اقدام بانک جهانی می‌گوید که برداشته‌شدن تحریم‌های اقتصادی و ازسرگیری پروژه‌های نیمه‌کاره‌ی بانک جهانی در افغانستان، می‌تواند به بیرون‌رفت افغانستان از مشکلات اقتصادی کمک کند.

عبدالرحمان حبیب، سخن‌گوی وزارت اقتصاد، در این باره می‌گوید: «در گذشته بانک جهانی یکی از بزرگ‌ترین تمویل‌کنندگان پروژه‌های اقتصادی و زیربنایی بود و آغاز دوباره‌ی فعالیت آن می‌تواند رول مهمی را در بهبود وضعیت اقتصادی کشور داشته باشد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

از سویی هم، عبدالنصیر رشتیا، آگاه مسائل اقتصادی، در باره‌ی اهمیت ازسرگیری فعالیت‌های بانک جهانی در افغانستان چنین دیدگاه دارد: «ازسرگیری پروژه‌های بانک جهانی که قبلاً ۷۵۰۰ پروژه بود و در آن ۱۰۰ هزار تن مشغول کار بودند، یک گپ بسیار خوب است و در پهلوی آن مشکلات دیگر ما محدودیت‌های بانکی است. اگر این مشکل هم حل شود و پروژه‌ها به حرکت داده شود، ما را به تعاملات بیش‌تر اقتصادی و سیاسی با دنیا نزدیک‌تر می‌سازد.»

گفتنی‌ است که در بیش‌تر از دو سال گذشته، جامعه‌ی جهانی با وجود به‌رسمیت‌نشناختن حکومت سرپرست افغانستان کوشیده است که با ارائه‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه، به وضعیت اقتصادی کشور رسیدگی کند.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: