کار سروی و طراحی تفصیلی خطآهن کندهار-هرات، امروز (یکشنبه، ۲۸ دلو) با حضور مقامهای امارت اسلامی در کندهار آغاز شد.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در محفل آغاز کار سروی و طراحی این پروژه، میگوید که با تکمیلشدن کار خطآهن کندهار-هرات افغانستان یک گام دیگر به خودکفایی اقتصادی نزدیک میشود. او میافزاید: «تجارت ما افزایش پیدا میکند؛ اقتصاد افغانستان قویتر میشود و ما به سمت خودکفایی پیش میرویم. اگر این پروژه و سایر طرحهای زیربنایی مانند افغان-ترانس، تاپی، استخراج نفت قشقری و کانال قوشتپه تکمیل شود، وضعیت اقتصادی هر افغان بهبود خواهد یافت.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
خطآهن کندهار- هرات ۷۳۷.۵ کیلومتر درازا دارد و با تکمیلشدن کار آن، ترکمنستان و ایران از طریق افغانستان به پاکستان وصل میشود.
محمداشرف حقشناس، سخنگوی وزارت فواید عامه، میگوید که سروی و طراحی این پروژه ۲۶۴ میلیون افغانی هزینه برمیدارد. «این پروژه میان وزارت فوایدعامه و سکتور خصوصی قرارداد شده است؛ بودجهی این شبکه از منابع داخلی وزارت فواید عامه پرداخته میشود.»
به گفتهی سخنگوی وزارت فواید عامه، این پروژه در پنج بخش طراحی شده و کار آن در هشت ماه تکمیل خواهد شد.
شماری از آگاهان مسائل اقتصادی، با مهمخواندن تجارت از مسیر خطآهن میگویند که پس از راههای آبی، راهآهن ارزانترین مسیر برای انتقال کالاهای بازرگانی است.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
عبدالظهور مدبر، آگاه مسائل اقتصادی، میگوید که افغانستان با تکمیل این پروژه میتواند از حق ترانزیت آن استفاده کند. او میافزاید: «خطوط آهن که برای افغانستان به عنوان خط ترانزیتی عمل کنند، میتواند به سود اقتصاد کشور باشد. مردم صاحب کار میشوند، میزان اشتغال بلند میرود و به مردمان قدرت خرید میدهد؛ خطوط آهن میتواند اثربخشی خود را در اقتصاد ملی و بینالمللی داشته باشد.
انتظار میرود با عملیشدن این پروژه هزینههای حملونقل کاهش یابد و افغانستان به شبکههای حملونقل بینالمللی وصل شود.