نمایش‌گاه سه‌روزه زیر نام «عالی‌ست، افغانی‌ست»، روز شنبه، ۱۹ جوزا، در دو بخش زنان و مردان در هرات گشایش یافت.

برگزارکنندگان این نمایش‌گاه، می‌گویند که صنعت‌کاران و اشتراک‌کنندگان در ۱۲۰ غرفه، محصولات و تولیدات شان را به نمایش گذاشته اند.

حفیظه امیری، یک تن از برگزارکنندگان این نمایش‌گاه، به سلام‌وطندار می‌گوید که از میان این ۱۲۰ غرفه، بیش از ۶۵ غرفه مختص به زنان است و زنان تجارت‌پیشه از دیگر ولایت‌ها نیز در این نمایش‌گاه اشتراک کرده اند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

او می‌‌افزاید: «این نمایش‌گاه به مدت سه روز ادامه دارد که نه تنها از هرات؛ بل از ولایت‌های دیگر مثل بلخ، کندهار، ننگرهار و بادغیس در این نمایش‌گاه اشتراک کرده اند و ۶۵ غرفه برای زنان است که ۱۵ غرفه‌ی آن از دیگر ولایت‌ها اند.»

برگزارکنندگان این نمایش‌گاه، هدف از برگزاری این نمایش‌گاه را معرفی هنر بانوان و ایجاد انگیزه برای بانوان تجارت‌پیشه عنوان می‌کنند.

از سویی هم، غرفه‌داران ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این نمایش‌گاه، از حکومت سرپرست امارت اسلامی خواهان فراهم‌سازی زمینه‌ی برگزاری چنین نمایش‌گاه‌ها در بیرون از کشور اند.

ناهیده مومند، یک تن از باشندگان ننگرهار است که ضمن اشتراک در این نمایش‌گاه، لباس‌های گند افغانی که کار دست شان است را به نمایش گذاشته است. او می‌گوید‌ که افزون بر ولایت‌های افغانستان، به کشورهای دیگر مانند روسیه، امریکا و آلمان صنایع دستی شان را صادر می‌کنند.

ناهیده می‌افزاید: «بعضی از ماشین‌آلات فعلاً است که کار را بسیار آسان کرده است. اگر حکومت از ما حمایت کند تا بتوانیم وسایل و ماشین‌آلات بیش‌تری در بخش دوخت‌ودوز داشته باشیم، می‌توانیم سطح تولیدات خود را بالا ببریم.»

در سوی دیگر، رومینا یوسفی، یک تن دیگر از غرفه‌داران این نمایش‌گاه است که دست‌آوردهای حکاکی‌شده‌ی چوبی‌اش را در معرض دید قرار داده است.

یوسفی، نیز از حکومت سرپرست خواست‌هایی دارد: «برگزاری نمایش‌گاه تأثیر بسیاری بر معرفی هنر و تولیدات ما دارد. از طریق نمایش‌گاه‌ها ما می‌توانیم هنری که داریم را به نمایش بگذاریم، هرچند خواست‌ها زیاد است؛ اما از مسئولان حکومتی می‌خواهم تا بیرون از کشور هم زمینه‌ی برگزاری نمایش‌گاه‌ها را برای ما مساعد کنند تا بتوانیم محصولات و تولیدات مان را بیرون از کشور هم معرفی و به فروش برسانیم.»

در همین حال، بهناز سلجوقی، رییس اتاق تجارت و صنایع زنان حوزه‌ی غرب، به سلام‌وطندار می‌گوید که در سال روان، انگیزه‌ی زنان به تجارت و اشتراک در سمینارها نسبت به سال‌های پسین افزایش یافته است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

بانو سلجوقی، می‌افزاید: «خوش‌بختانه حالا انگیزه‌‌ی زنان برای اشتراک در نمایش‌گاه‌ها زیاد شده است و این نمایش‌گاه هم با استقبال گرم شمار بسیاری از زنان روبه‌رو شد.»

در این نمایش‌گاه، غرفه‌داران زن و مرد از ولایت‌های کابل، بلخ، کندهار، بادغیس، دایکندی، ننگرهار، بادغیس، فراه و هرات اشتراک کرده اند.

گفتنی است که در این نمایش‌گاه، محصولات و تولیدات در بخش‌های مختلف چون لباس گند افغانی، قالین، زعفران، وسایل حکاکی، نقاشی، زیورات، فرآورده‌های لبنی و گونه‌های ترشی و مربا به نمایش‌ گذاشته شده است.

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: