پس از آغاز کار عملی پروژه‌ی تاپی در خاک افغانستان، امیدواری‌ها برای فراهم‌شدن فرصت‌های شغلی و بهبود وضعیت اقتصادی افغانستان بیش‌تر شده است.

شماری از باشندگان کابل با خرسندی از آغاز کار پروژه‌ی تاپی، می‌گویند که برای بهبود وضعیت اقتصادی شهروندان و ایجاد فرصت‌های شغلی، بایستی پروژه‌های بیش‌تری عملی شود.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

شفیع‌الله، باشنده‌ی شهر کابل، می‌گوید که امیدوار است در کنار پروژه‌ی تاپی کار دیگر پروژه‌ها نیز آغاز شود. او می‌افزاید: «خدا کند که به مردم کار پیدا شود و مردم بتوانند مصروف شوند؛ مردم از دست بی‌کاری مجبور هستند که به ایران و پاکستان بروند.»

شماری از آگاهان اقتصادی، می‌گویند که تطبیق پروژه‌های بزرگ به رشد اقتصاد و گسترش روابط افغانستان با کشورها کمک خواهد کرد.

لعل زازی، آگاه اقتصادی، می‌گوید که عملی‌شدن پروژه‌ی تاپی می‌تواند به تقویت روابط اقتصادی افغانستان با کشورها بینجامد. «این پروژه برای بهبود روابط اقتصادی افغانستان در منطقه سهم بزرگی دارد و این پروژه‌ها می‌تواند در داخل کشور به بسیاری‌ها زمینه‌ی کار را فراهم کند.»

ظاهر بهزاد، دیگر آگاه اقتصادی نیز، می‌گوید: «تنها حق ترانزیت افغانستان از پروژه‌ی تاپی ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلیون دالر در سال است و هم‌چنان گاز زیادی را به افغانستان تأمین می‌کند؛ در کنار این می‌تواند برق را در زون غرب تأمین کند.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

عبدالرحمان حبیب، سخن‌گوی وزارت اقتصاد، می‌گوید که امارت اسلامی اراده‌ی قوی برای عملی‌کردن پروژه‌های بزرگ به ویژه تاپی دارد. او می‌افزاید: «عملی‌سازی پروژه‌های بزرگ به هزاران تن زمینه‌ی کار را فراهم می‌کند؛ درآمد ملی بالا می‌رود و افغانستان به یک دهلیز اقتصادی میان کشورهای منطقه مبدل می‌شود.»

تاپی، پروژه‌ی مشترک میان ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند است که از طریق آن، گاز ترکمنستان از مسیر هرات، هلمند و کندهار به آسیای جنوبی انتقال می‌یابد. کار عملی پروژه‌ی تاپی دو روز پیش با حضور مقام‌های امارت اسلامی و ترکمنستان آغاز شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: