در کم‌تر از شش ماه نخست سال روان خورشیدی، باشندگان غزنی کار ساخت دست‌کم ۱۰ مکتب و بیش از ۲۰ مدرسه‌ی دینی در مرکز و ولسوالی‌های این ولایت را آغاز کرده اند.

میاگل صدیق، مدیر نشرات ریاست معارف غزنی، می‌گوید که این مکتب‌ها و مدرسه‌های دینی، قرار است به هزینه‌ی مجموعی بیش از ۴۵ میلیون افغانی از سوی مردم ساخته شود. صدیق، می‌افزاید که تا پایان سال روان خورشیدی قرار است ۲۵ مکتب از سوی صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در افغانستان و ۲۵ مکتب دیگر هم از بودجه‌ی ریاست معارف غزنی در این ولایت ساخته یا بازسازی شود.

او می‌افزاید: «در ولسوالی‌های قره‌باغ، مقر، خواجه‌عمری، زنه‌خان، جاغوری، ده‌یک و مرکز این ولایت حدود ۷۵ جریب زمین برای ساخت مکتب‌ها و مدرسه‌ها اختصاص داده شده؛ قرار است ۲۵ مکتب دیگر از سوی ریاست معارف غزنی ساخته ‌شود.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

عارف نظری، نماینده‌ی مردم در ولسوالی جغتوی غزنی که به تازگی کار ساخت یک مکتب با هزینه‌ی مردم را آغاز کرده، می‌گوید که کم‌بود مکتب سبب شده که باشندگان این ولایت برای ساختن آن دست به کار شوند. «افراد خیرخواه در داخل و بیرون از منطقه هستند که کمک می‌کنند؛ هم‌آهنگی انجام شد که این مکتب‌ها باید از این حالت خارج شود. مردم خوش‌حال استند که مکتب شان ساخته شود.»

سید‌بسم‌الله، یکی از آموزگاران در غزنی، می‌گوید که ساختن مکتب‌ها از سوی مردم می‌تواند بخشی از مشکل باشندگان این ولایت در معارف را حل کرده و روی انگیزه‌ی آموزشی دانش‌آموزان نیر اثر بگذارد. «مشکل ما نبود صنف‌های درسی و مکان منظم تعلیمی بود؛ برای همین می‌خواهیم مکتب‌ها را بازسازی کنیم؛ در باره‌ی ساخت مکتب‌ها گفت‌وگو شده و قرار است با ساختمان‌های معیاری ساخته می‌شود.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

علی میثم، دانش‌آموز صنف هشتم در دره‌ی شاکی ولسوالی جغتوی غزنی که حالا با هم‌صنفانش در صنف‌های نیمه‌ویران و فرسوده درس می‌خواند، با خرسندی از اقدام شهروندان برای ساختن مکتب، می گوید: «از این که مکتب ما ساخته می‌شود، خوش‌حالیم؛ صنف درسی ما شیشه، میز و چوکی نداشت و ما با مشکل روبه‌رو بودیم.»

در همین‌ حال، میرنصیر‌احمد حسینی، رییس معارف غزنی، به سلام‌وطندار می‌گوید که باشندگان این ولایت به دلیل پی‌بردن به اهمیت آموزش‌وپرورش، در ساخت‌وساز مکتب‌ها و مدرسه‌ها سهم برجسته‌ای دارند. او می‌افزاید: «مردم این ولایت اهمیت هم‌کاری را درک کرده اند و در تمام ولسوالی‌های غزنی به جزو یک ولسوالی بازرگانان و افراد خیرخواه، در ساخت مکتب‌ها با ما هم‌کاری می‌کنند.»

کم‌بود مکتب، مواد درسی و آموزگاران مسلکی، از مهم‌ترین چالش‌ها در برابر نظامی آموزشی افغانستان که در سال‌های پسین، شهروندان در ولایت‌های مختلف و همین طور نهادهای امدادرسان بیرونی، کوشیده اند در کنار وزارت معارف به کم‌رنگ‌شدن این چالش‌ها کمک کنند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: